Skip to content
Vill du bidra med recept? Skicka in här.

Sockerkaka med brynt smör

Inga röster än
Skapat: 23 september, 2024
Senast ändrat: 23 september, 2024
Sockerkaka med brynt smör

En lyxig variant av den klassiska sockerkakan där brynt smör tillför en härlig kolasmak. Denna kaka är fluffig, mjuk och smälter i munnen – perfekt för nästa fika.

Det brynta smöret ger en djupare, lite nötaktig smak som gör att kakan känns extra speciell och lyxig. Låter inte detta helt fantastiskt? En perfekt kombination av traditionell sockerkaka med en twist av modern smak!

Sockerkaka med brynt smör | Receptskatt
Sockerkaka med brynt smör 6
Total tid: 40 minuter
Servings: 1 kaka
Calories: 2654kcal

Ingredienser

Instruktioner

  • Sätt ugnen på 175 grader (varmluft).
  • Bryn smöret i en kastrull (tills det blir gyllenbrunt och luktar lite nötigt). Låt svalna.
  • Vispa strösocker, farinsocker och ägg pösigt med elvisp.
  • Vänd ner vetemjölet och bakpulvret.
  • Häll ner mjölken, och pressa ner limen. Rör ner smöret.
  • Vänd ner smeten i en smörad och bröad form. Ställ in i ugnen i 35 – 40 minuter. Testa med provsticka och se när den är klar.
  • Ta ut, låt svalna och njut!

Näringsinnehåll

Kalorier: 2654kcal | Carbohydrates: 482g | Protein: 35g | Fat: 68g | Mättat fett: 41g | Fleromättat fett: 4g | Enkelomättat fett: 17g | Transfett: 2g | Kolesterol: 181mg | Natrium: 704mg | Kalium: 564mg | Fiber: 8g | Socker: 254g | Vitamin A: 2048IU | Vitamin C: 0,3mg | Kalcium: 319mg | Järn: 15mg
per kaka
Dessa näringsvärden hämtas med automatik från en internationell databas och kan därför vara något missvisande ibland.
Har du provat receptet?Nämn @receptskatt.se eller tagga #receptskatt!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Sätt betyg