Ananaspaj med vit choklad

Ananaspaj med vit choklad – fruktigt, krämigt och vansinnigt gott
En ljuvligt söt och syrlig paj där tropisk ananas möter len crème fraiche och smält vit choklad i en spröd pajbotten. Den här pajen är både enkel att baka och otroligt uppskattad, perfekt till fika, dessert eller sommarens alla kalas.
Det som gör den extra speciell är kontrasten mellan det friska från ananasen och den mjuka sötman från den vita chokladen. Serveras allra helst ljummen med en kula vaniljglass, en klick grädde eller vaniljsås.
Tips & variationer
✅ Testa att tillsätta lite kokosflingor i fyllningen för en extra tropisk känsla
✅ Byt ut den vita chokladen mot mörk eller mjölkchoklad för en ny smakprofil
✅ Använd ananasskivor i bitar istället för krossad om du vill ha mer tuggmotstånd
✅ Går utmärkt att förbereda dagen innan, bara värm lätt i ugnen innan servering
✅ Passar fint att toppa med färska bär för färg och syra
Fler goda pajer
Klicka på bilderna för att komma till respektive recept



Ingredienser
Pajdeg:
- 100 gram smör
- 1 dl strösocker
- 1 tsk bakpulver
- 2 ½ dl vetemjöl
Fyllning:
- 1 ägg
- 2 dl crème fraiche
- 1 burk krossad ananas 420 gram
- ½ dl strösocker
- 100 gram vit choklad
Instruktioner
Pajdeg:
- Sätt ugnen på 200 grader.
- Smält smöret i en kastrull, häll ner resterande ingredienser och rör runt till en deg.
- Tryck ut degen i en form.
Fyllning:
- Mät upp alla ingredienser i en bunke (förutom chokladen) och rör runt till en smet.
- Häll smeten i pajskalet och toppa med hackad vit choklad.
- Baka pajen i ugnen i 30 minuter.
- Ta ut och låt svalna.
Servering:
- Servera pajen med vaniljsås eller vaniljglass.

