Skip to content
Vill du bidra med recept? Skicka in här.

Ananaspaj med vit choklad

Inga röster än
Skapat: 7 juni, 2025
Senast ändrat: 7 juni, 2025
Ananaspaj med vit choklad

Ananaspaj med vit choklad – fruktigt, krämigt och vansinnigt gott

En ljuvligt söt och syrlig paj där tropisk ananas möter len crème fraiche och smält vit choklad i en spröd pajbotten. Den här pajen är både enkel att baka och otroligt uppskattad, perfekt till fika, dessert eller sommarens alla kalas.

Det som gör den extra speciell är kontrasten mellan det friska från ananasen och den mjuka sötman från den vita chokladen. Serveras allra helst ljummen med en kula vaniljglass, en klick grädde eller vaniljsås.

Tips & variationer

✅ Testa att tillsätta lite kokosflingor i fyllningen för en extra tropisk känsla
✅ Byt ut den vita chokladen mot mörk eller mjölkchoklad för en ny smakprofil
✅ Använd ananasskivor i bitar istället för krossad om du vill ha mer tuggmotstånd
✅ Går utmärkt att förbereda dagen innan, bara värm lätt i ugnen innan servering
✅ Passar fint att toppa med färska bär för färg och syra

Fler goda pajer

Klicka på bilderna för att komma till respektive recept

Total tid: 1 timme
Servings: 8

Ingredienser

Pajdeg:

Fyllning:

Servering:

Instruktioner

Pajdeg:

  • Sätt ugnen på 200 grader.
  • Smält smöret i en kastrull, häll ner resterande ingredienser och rör runt till en deg.
  • Tryck ut degen i en form.

Fyllning:

  • Mät upp alla ingredienser i en bunke (förutom chokladen) och rör runt till en smet.
  • Häll smeten i pajskalet och toppa med hackad vit choklad.
  • Baka pajen i ugnen i 30 minuter.
  • Ta ut och låt svalna.

Servering:

per
Dessa näringsvärden hämtas med automatik från en internationell databas och kan därför vara något missvisande ibland.
Har du provat receptet?Nämn @receptskatt.se eller tagga #receptskatt!