Go Back
+ servings
En skiva ananaspaj med vit choklad på en vit tallrik.
Print
Inga röster än

Ananaspaj med vitchoklad

Supergod paj som du måste testa!! Lätt och alldeles underbar!
Förberedelser20 minuter
Active Time30 minuter
Total tid1 timme
Måltid: Bakning, Paj, Pajer
Kök: Skandinaviskt
Keyword: ananans, efterrättspaj, fika, goda pajer
Yield: 8

Materials

Pajdeg:

  • 100 gram smör
  • 1 dl strösocker
  • 1 tsk bakpulver
  • 2 ½ dl vetemjöl

Fyllning:

  • 1 ägg
  • 2 dl crème fraiche
  • 1 burk krossad ananas 420 gram
  • ½ dl strösocker
  • 100 gram vit choklad

Servering:

  • glass vaniljsås eller grädde!

Instruktioner

Pajdeg:

  • Sätt ugnen på 200 grader.
  • Smält smöret i en kastrull, häll ner resterande ingredienser och rör runt till en deg.
  • Tryck ut degen i en form.

Fyllning:

  • Mät upp alla ingredienser i en bunke (förutom chokladen) och rör runt till en smet.
  • Häll smeten i pajskalet och toppa med hackad vit choklad.
  • Baka pajen i ugnen i 30 minuter.
  • Ta ut och låt svalna.

Servering:

  • Servera pajen med vaniljsås eller vaniljglass.