Apelsincheesecake
Skapat:
10 augusti, 2024
Senast ändrat:
10 augusti, 2024

1
Apelsincheesecake är en fräsch och krämig dessert som kombinerar en krispig kexbotten med en fyllning av len färskost smaksatt med apelsin.
Apelsinzesten och juicen ger en frisk och syrlig smak som balanserar den söta fyllningen. Toppad med en glansig apelsingelé eller färska apelsinskivor, blir denna cheesecake både en visuell och smakmässig njutning.
Perfekt för både festliga tillfällen och som avslutning på en middagsbjudning.

Total tid: 50 minuter
Servings: 8
Utrustning
- Springform 24 cm
Ingredienser
Botten:
- 100 gr Mariekex
- 2 dl riven kokos
- 100 gr smör
- 1 dl mjölk
Fyllning:
- 400 gr Färskost
- 3 dl vispgrädde
- 100 gr vit choklad
- 2 dl florsocker
- 1 dl vaniljsocker
- Zest från 1,5 apelsin
Apelsingelé:
- Saft från 1,5 apelsin
- 1 dl vatten
- 3 st gelatinblad
Instruktioner
Botten
- Smält smöret.
- Krossa kexen, blanda med riven kokos och smält smör.
- Tryck ut I formen.
Fyllningen
- Smält chokladen över vattenbad.
- Tillsätt i Philadelphiablandningen.
- I med zest från apelsin, blanda allt med slickepott. Häll i formen över botten och ställ i kylen.
Apelsingelé
- Apelsinjuice,vatten och gelatinbladen koka på svag värme till gelatinbladen har smält.
- Låt svalna helt och hel över kakan.
- Ställ I kylen minst 2 timmar
- Dekorera med apelsiner och kokosflingor.
per
Dessa näringsvärden hämtas med automatik från en internationell databas och kan därför vara något missvisande ibland.
Har du provat receptet?Nämn @receptskatt.se eller tagga #receptskatt!
Hej ska mjölken vara med i botten? Det står inte i instruktionen.