Skip to content
Vill du bidra med recept? Skicka in här.

Apelsincheesecake

Inga röster än
Skapat: 10 augusti, 2024
Senast ändrat: 10 augusti, 2024
Apelsincheesecake

Apelsincheesecake är en fräsch och krämig dessert som kombinerar en krispig kexbotten med en fyllning av len färskost smaksatt med apelsin.

Apelsinzesten och juicen ger en frisk och syrlig smak som balanserar den söta fyllningen. Toppad med en glansig apelsingelé eller färska apelsinskivor, blir denna cheesecake både en visuell och smakmässig njutning.

Perfekt för både festliga tillfällen och som avslutning på en middagsbjudning.

Apelsincheesecake | Receptskatt
Apelsincheesecake 6
Total tid: 50 minuter
Servings: 8

Utrustning

  • Springform 24 cm

Ingredienser

Botten:

Fyllning:

Apelsingelé:

  • Saft från 1,5 apelsin
  • 1 dl vatten
  • 3 st gelatinblad

Instruktioner

Botten

  • Smält smöret.
  • Krossa kexen, blanda med riven kokos och smält smör.
  • Tryck ut I formen.

Fyllningen

  • Vispa Philadelphia, florsocker och vaniljsocker. Tillsätt grädde och vispa.
  • Smält chokladen över vattenbad.
  • Tillsätt i Philadelphiablandningen.
  • I med zest från apelsin, blanda allt med slickepott. Häll i formen över botten och ställ i kylen.

Apelsingelé

  • Apelsinjuice,vatten och gelatinbladen koka på svag värme till gelatinbladen har smält.
  • Låt svalna helt och hel över kakan.
  • Ställ I kylen minst 2 timmar
  • Dekorera med apelsiner och kokosflingor.
per
Dessa näringsvärden hämtas med automatik från en internationell databas och kan därför vara något missvisande ibland.
Har du provat receptet?Nämn @receptskatt.se eller tagga #receptskatt!

Comments

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Sätt betyg