Äppelcookies
Skapat:
26 september, 2024
Senast ändrat:
25 september, 2024

1
Dessa äppelcookies är en härlig blandning av mjukhet och seghet. Med en saftig, mjuk kärna fylld av äppelbitar och krispiga kanter, ger de en smakrik upplevelse av höstiga äpplen och en subtil touch av kanel.
Varje tugga kombinerar sötman från äpplen med den fylliga smaken av smör och brunt socker, vilket gör dem till det perfekta komplementet till en kopp te eller kaffe.
Cookies med äpple – en vinnande kombination som alla kommer älska!


Total tid: 30 minuter
Servings: 12 kakor
Calories: 319kcal
Ingredienser
- 200 gram smör
- 0,5 dl strösocker
- 1,5 dl farinsocker eller muscovadosocker
- 1 ägg
- 1 tsk bikarbonat eller 2 tsk bakpulver
- 3,5 dl vetemjöl
Äpplefyllning:
- 3 äpplen
- 2-3 msk kanel
- 1 msk strösocker
- 1 msk vatten
Topping:
- Kanel-socker strösocker och kanel ihop blandat
Instruktioner
- Sätt ugnen på 175 grader varmluft
- Häll ner smör, strösocker och farinsocker i en bunke.
- Knäck ner ett ägg, vispa med elvisp till en smet. häll ner vetemjöl, bikarbonat, och blanda runt till en deg. Ställ åt sidan.
Äppelfyllning
- Hacka äpplena till små bitar, häll ner i en kastrull. Ha ner resterande ingredienser, blanda . Fräs på tills vatten har försvunnit (äpplena ska inte bli mjuka).
- Rulla degen till bollar i valfri storlekar. Tryck ut bollarna till plattor, lägg fyllning och rulla ihop. (Så, fyllningen hamnar inuti). Lägg på plåt, grädda i ugn i 12- 16 min.
Näringsinnehåll
Kalorier: 319kcal | Carbohydrates: 45g | Protein: 4g | Fat: 14g | Mättat fett: 9g | Fleromättat fett: 1g | Enkelomättat fett: 4g | Transfett: 1g | Kolesterol: 49mg | Natrium: 140mg | Kalium: 106mg | Fiber: 2g | Socker: 21g | Vitamin A: 461IU | Vitamin C: 2mg | Kalcium: 25mg | Järn: 2mg
Dessa näringsvärden hämtas med automatik från en internationell databas och kan därför vara något missvisande ibland.
Har du provat receptet?Nämn @receptskatt.se eller tagga #receptskatt!