Go Back
+ servings
Två stora äppelkakor placerade på en träskärbräda.
Print
Inga röster än

Äppelcookies

Äppel-cookies! Dessa har en mjuk mitten och sega kanter. Äpple kombinerat med kakor kan väl inte gå fel? Ultimata kombon!
Förberedelser15 minuter
Active Time15 minuter
Total tid30 minuter
Måltid: Äppel, Bakverk & kakor, Fika, Kakor
Kök: Skandinaviskt
Keyword: baka med äpple
Yield: 12 kakor
Calories: 319kcal

Materials

  • 200 gram smör
  • 0,5 dl strösocker
  • 1,5 dl farinsocker eller muscovadosocker
  • 1 ägg
  • 1 tsk bikarbonat eller 2 tsk bakpulver
  • 3,5 dl vetemjöl

Äpplefyllning:

  • 3 äpplen
  • 2-3 msk kanel
  • 1 msk strösocker
  • 1 msk vatten

Topping:

  • Kanel-socker strösocker och kanel ihop blandat

Instruktioner

  • Sätt ugnen på 175 grader varmluft
  • Häll ner smör, strösocker och farinsocker i en bunke.
  • Knäck ner ett ägg, vispa med elvisp till en smet. häll ner vetemjöl, bikarbonat, och blanda runt till en deg. Ställ åt sidan.

Äppelfyllning

  • Hacka äpplena till små bitar, häll ner i en kastrull. Ha ner resterande ingredienser, blanda . Fräs på tills vatten har försvunnit (äpplena ska inte bli mjuka).
  • Rulla degen till bollar i valfri storlekar. Tryck ut bollarna till plattor, lägg fyllning och rulla ihop. (Så, fyllningen hamnar inuti). Lägg på plåt, grädda i ugn i 12- 16 min.
  • Ta ut strö över kanel-socker och låt svalna.

Nutrition

Kalorier: 319kcal | Carbohydrates: 45g | Protein: 4g | Fat: 14g | Mättat fett: 9g | Fleromättat fett: 1g | Enkelomättat fett: 4g | Transfett: 1g | Kolesterol: 49mg | Natrium: 140mg | Kalium: 106mg | Fiber: 2g | Socker: 21g | Vitamin A: 461IU | Vitamin C: 2mg | Kalcium: 25mg | Järn: 2mg