Skip to content
Vill du bidra med recept? Skicka in här.

Äppelkaka

Inga röster än
Skapat: 4 november, 2024
Senast ändrat: 3 november, 2024
Äppelkaka

Enkel mjuk äppelkaka är en klassiker som passar perfekt till fika. Kakan görs med en luftig smet som toppas med äpple och kanel. Äpplena ger både saftighet och naturlig sötma.

När kakan gräddas sprider sig en härlig doft av kanel och äpple i köket. Servera kakan ljummen med vaniljsås eller en klick vispad grädde för en extra lyxig touch. Snabb, lättbakad och alltid lika uppskattad!

Fler härliga bakverk:

Total tid: 40 minuter
Servings: 8

Ingredienser

Fyllning:

  • 2 äpplen
  • 2 tsk kanel

Instruktioner

  • Sätt ugnen på 180 grader.
  • Vispa ihop rumsvarmt smör och farinsocker. Knäck först i äggen och häll sedan i mjölken. Tillsätt resterande ingredienser.
  • Häll upp smeten i en smörad form.

Fyllning:

  • Skär äpplena i tunna skivor. Lägg äpplena över smeten i ett fint mönster, toppa med kanel.
  • Grädda i 30-35 minuter.
  • Ta ut kakan och låt den svalna. Toppa gärna med vaniljsås.
per
Dessa näringsvärden hämtas med automatik från en internationell databas och kan därför vara något missvisande ibland.
Har du provat receptet?Nämn @receptskatt.se eller tagga #receptskatt!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Sätt betyg