Go Back
+ servings
En bit äppelkaka med skivade äpplen på en grön tallrik, med hela kakan i bakgrunden.
Print
Inga röster än

Äppelkaka

En fantastisk god kaka, som toppas med lite vaniljglass eller vaniljsås. Äppelkaka med syrliga äpplen och massor av kanel. Kan det bli bättre?
Förberedelser10 minuter
Active Time30 minuter
Total tid40 minuter
Måltid: Äppel, Äppelrecept, Bakning
Kök: Skandinaviskt
Keyword: Äppel, äppelkaka, äppelrecept, mjuk kaka, mjuka kakor
Yield: 8

Materials

  • 150 gram smör rumsvarmt
  • 2 dl farinsocker
  • 2 ägg
  • 1 dl mjölk
  • 3 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 ½ tsk kanel

Fyllning:

  • 2 äpplen
  • 2 tsk kanel

Instruktioner

  • Sätt ugnen på 180 grader.
  • Vispa ihop rumsvarmt smör och farinsocker. Knäck först i äggen och häll sedan i mjölken. Tillsätt resterande ingredienser.
  • Häll upp smeten i en smörad form.

Fyllning:

  • Skär äpplena i tunna skivor. Lägg äpplena över smeten i ett fint mönster, toppa med kanel.
  • Grädda i 30-35 minuter.
  • Ta ut kakan och låt den svalna. Toppa gärna med vaniljsås.