Skip to content
Vill du bidra med recept? Skicka in här.

Äppelkaka med hyvlat smör

Inga röster än
Skapat: 27 augusti, 2024
Senast ändrat: 20 juli, 2024
Äppelkaka med hyvlat smör

Äppelkaka med hyvlat smör blir så gott! Saftig kaka och med en lite knäckig yta från smöret.

Jag bakade kakan i en form som är 25×35 cm stor och använde Discovery-äpplen. Den sorten är väldigt god i just kakor.

📷 Erika Westerlund Strömmer

Servings: 20
Calories: 185kcal

Utrustning

  • 1 form, 25×35 cm

Ingredienser

Instruktioner

  • Skär äpplena i tunna skivor.
  • Vänd runt äpplena i en skål med kanel och kardemumma. Låt stå och dra.
  • Vispa ägg och socker pösigt i ca 5 minuter.
  • Blanda mjöl, vaniljsocker och bakpulver i en bunke.
  • Tillsätt mjölblandningen i äggvispet under långsam vispning några sekunder.
  • Vänd sedan runt smeten med en slickepott tills allt är blandat.
  • Bred ut smeten i en långpannan klädd med bakplåtspapper.
  • Tryck ner äppelskivorna tätt i smeten.
  • Hyvla över smöret med en osthyvel.
  • Strö över pärlsocker och lite kardemumma.
  • Grädda på 175 grader i ca 35-45 minuter eller tills kakan har fått fin färg och en sticka kommer ut torr. Övergrädda inte kakan.
  • Låt svalna och skär upp i rutor.

Näringsinnehåll

Kalorier: 185kcal | Carbohydrates: 30g | Protein: 2g | Fat: 6g | Mättat fett: 4g | Fleromättat fett: 0,3g | Enkelomättat fett: 2g | Transfett: 0,2g | Kolesterol: 17mg | Natrium: 49mg | Kalium: 24mg | Fiber: 1g | Socker: 15g | Vitamin A: 189IU | Vitamin C: 0,01mg | Kalcium: 5mg | Järn: 1mg
per
Dessa näringsvärden hämtas med automatik från en internationell databas och kan därför vara något missvisande ibland.
Har du provat receptet?Nämn @receptskatt.se eller tagga #receptskatt!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Sätt betyg