Skip to content
Vill du bidra med recept? Skicka in här.

Äppelkaka med mandel

Inga röster än
Skapat: 1 augusti, 2024
Senast ändrat: 17 juli, 2024
Äppelkaka med mandel

Den här äppelkakan är en riktig favorit, så saftig och god! Baka den gärna dagen innan servering, och glöm inte att toppa med den torrostade mandeln.

📷 Erika Westerlund Strömmer

Servings: 20
Calories: 153kcal

Utrustning

  • 1 bakform 20×30 cm

Ingredienser

Fyllning:

Mjuk kaka:

Glasyr:

Instruktioner

  • Sätt ugnen 175 grader.

Fyllning:

  • Skiva äpplena och lägg i en bunke. Strö över kryddor och socker och blanda runt.

Mjuk kaka:

  • Skär smöret i mindre bitar och vispa tillsammans med sockret i en bunke. Riv mandelmassan grovt och vispa ner i smeten. Tillsätt ett ägg i taget.
  • Blanda mjöl, bakpulver och vaniljsocker i en annan bunke och vänd sedan ner i smörblandningen. Tillsätt mjölken och rör om.
  • Klä formen med bakplåtspapper och häll ner smeten. Fördela äppelskivorna i formen. Grädda strax under mitten av ugnen i cirka 30 minuter. Låt svalna helt, gärna över en natt.

Glasyr:

  • Rör ihop ca 2 dl florsocker med lite limesaft (eller citron) och vatten till en ganska trögflytande glasyr och ringla sedan över kakan.
  • Toppa med ca 0,5 dl hackad mandel som du först torrostar i en stekpanna.

Näringsinnehåll

Kalorier: 153kcal | Carbohydrates: 20g | Protein: 2g | Fat: 8g | Mättat fett: 4g | Fleromättat fett: 1g | Enkelomättat fett: 3g | Transfett: 0,2g | Kolesterol: 17mg | Natrium: 52mg | Kalium: 34mg | Fiber: 0,5g | Socker: 12g | Vitamin A: 197IU | Vitamin C: 0,01mg | Kalcium: 14mg | Järn: 1mg
per
Dessa näringsvärden hämtas med automatik från en internationell databas och kan därför vara något missvisande ibland.
Har du provat receptet?Nämn @receptskatt.se eller tagga #receptskatt!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Sätt betyg