Äppelkladdkaka med vit choklad
Skapat:
13 september, 2024
Senast ändrat:
12 september, 2024

0
Innehåll
Äppelkladdkaka med vit choklad är en härligt kladdig och höstig dessert med en twist! Den söta, krämiga vita chokladen smälter samman med de syrliga äpplena och skapar en perfekt balans av smaker. Kakan blir extra saftig och får en fin textur från äppelbitarna. En enkel men imponerande kaka som passar lika bra till fika som till fest, gärna serverad med en klick vaniljglass eller vispad grädde!

Total tid: 10 minuter
Servings: 1 kladdkaka
Ingredienser
- 100 gram smör eller margarin
- 1 dl strösocker
- 1 nypa salt
- 3 dl vetemjöl
- 2 ägg
- 2 tsk kanel
- 2 äpplen
- 100 gram vit choklad
Instruktioner
- Sätt ugnen på 175 grader.
- Smält smöret i en kastrull och dra bort från plattan.
- Häll ner sockret samt saltet i det varma smöret. Blanda sedan i vetemjölet till en deg.
- Knäck i äggen och rör om till en slät smet. Tillsist häller du i kanel.
- Vänd ner hackad vit choklad och äpplen i smeten.
- Häll smeten i en smörad form och grädda i ugnen på 175 grader i 10 – 13 minuter.
- Ta ut låt svalna.
per kladdkaka
Dessa näringsvärden hämtas med automatik från en internationell databas och kan därför vara något missvisande ibland.
Har du provat receptet?Nämn @receptskatt.se eller tagga #receptskatt!