Skip to content
Vill du bidra med recept? Skicka in här.

Äppelnachos

Inga röster än
Skapat: 11 april, 2025
Senast ändrat: 11 februari, 2025
Äppelnachos

Idag gjorde jag äppelnachos till fika. Enkelt, snabbt och jättegott!

Årets semmeltrend var ju nachosemlan och gjorde då en variant med tunnbröd, mandelmassa och grädde. Nu tänkte jag att det borde även passa perfekt med äpple och det gjorde det verkligen!

Fler goda recept med äpple:

📷 Erika Westerlund Strömmer

Total tid: 30 minuter
Servings: 1 sats

Ingredienser

Nachos:

Äppelkompott:

  • 3-4 äpplen
  • 1 skvätt vatten
  • socker
  • kanelstång
  • kardemumma

Smörstekta äpple:

Instruktioner

Nachos:

  • Sätt ugnen på 175 grader.
  • Bred smör på brödets ena sida. Strö över socker, kanel och kardemumma. Skär bröden i trekanter och lägg på en plåt.
  • Grädda ca 7-8 minuter eller lite längre om du föredrar dem knaprigare. Jag vill ha dem precis lagom, inte för mjuka men inte för mycket gräddade och hårda.

Äppelkompott:

  • Skala och kärna ur äpplena. Skär i mindre bitar och koka tills de mjuknat tillsammans med kanelstång, socker och kryddor. Låt svalna.
  • Eller om du föredrar denna variant:

Smörstekta äpple:

  • Skär äpplena i mindre bitar. Stek dem en liten stund i smör, socker och kryddor.

Servering:

  • Servera nachosen med äpple, grädde och vaniljvisp. Eller glass och kolasås!
per sats
Dessa näringsvärden hämtas med automatik från en internationell databas och kan därför vara något missvisande ibland.
Har du provat receptet?Nämn @receptskatt.se eller tagga #receptskatt!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Sätt betyg