Go Back
+ servings
En tallrik med äppelnachos, gräddfil och fruktkompott, med en äpple i bakgrunden.
Print
Inga röster än

Äppelnachos

Total tid30 minuter
Måltid: Äppelrecept, Dessert, Efterrätter/desserter, Fika, nachos
Kök: Skandinaviskt
Keyword: äppelrecept, efterrätt, fika, fikadags, gofika, nachos
Yield: 1 sats

Materials

Nachos:

  • Njalla tunnbröd från Polarbröd
  • smör
  • socker
  • kanel
  • kardemumma

Äppelkompott:

  • 3-4 äpplen
  • 1 skvätt vatten
  • socker
  • kanelstång
  • kardemumma

Smörstekta äpple:

  • 3-4 äppel
  • smör
  • råsocker
  • kanel
  • kardemumma

Instruktioner

Nachos:

  • Sätt ugnen på 175 grader.
  • Bred smör på brödets ena sida. Strö över socker, kanel och kardemumma. Skär bröden i trekanter och lägg på en plåt.
  • Grädda ca 7-8 minuter eller lite längre om du föredrar dem knaprigare. Jag vill ha dem precis lagom, inte för mjuka men inte för mycket gräddade och hårda.

Äppelkompott:

  • Skala och kärna ur äpplena. Skär i mindre bitar och koka tills de mjuknat tillsammans med kanelstång, socker och kryddor. Låt svalna.
  • Eller om du föredrar denna variant:

Smörstekta äpple:

  • Skär äpplena i mindre bitar. Stek dem en liten stund i smör, socker och kryddor.

Servering:

  • Servera nachosen med äpple, grädde och vaniljvisp. Eller glass och kolasås!