Skip to content
Vill du bidra med recept? Skicka in här.

Äppelpaj med inbakad vaniljkräm

Inga röster än
Skapat: 2 september, 2024
Senast ändrat: 3 september, 2024
Äppelpaj med inbakad vaniljkräm

Äppelpaj med inbakad vaniljkräm är en drömmig dessert där saftiga äpplen möter krämig vanilj i ett sprött pajskal. De söt-syrliga äpplena bakas tillsammans med en rik vaniljkräm, vilket ger varje tugga en perfekt balans av smaker och texturer. En lyxig twist på en klassisk paj som är perfekt för festliga tillfällen eller en mysig fika.

Äppelpaj med inbakad vaniljkräm | Receptskatt
Äppelpaj med inbakad vaniljkräm 6
Total tid: 1 timme
Servings: 8

Utrustning

  • Springform 28 cm

Ingredienser

Botten:

Vaniljkräm:

Äpplefyllning:

  • Ca 330 g äpplen skivade
  • 1 tsk kanel
  • 2 tsk socker

Vaniljgrädde till servering:

Instruktioner

Botten:

  • Blanda alla ingredienser till en jämn deg.
  • Tryck ut ca 2/3 av degen i en form. Jag använde en pajform med löstagbar botten med en diameter på 28 cm.
  • Nagga botten. Ställ i kylen i ca 30 minuter.
  • 4. Sätt ugnen på 200 grader. Förbaka i ca 8-10 min.

Vaniljkräm:

  • Vispa ihop socker, maizena och äggulor.
  • Häll mjölkblandingen över sockerblandingen under omrörning.
  • Häll tillbaka i kastrullen. Låt krämen tjockna under omrörning.
  • Sila krämen och tillsätt smör och salt.

Äpplefyllning:

  • Skiva äpplena i ”halvmånar”.
  • Blanda med kanel och socker.

Vaniljgrädde:

Montering:

  • Bred ut 2/3 av vaniljkrämen i pajskalet.
  • Lägg på äpplefyllningen.
  • Toppa med den deg som blev över.
  • Baka av i ugnen i 200 grader i ca 25 minuter eller till den är gyllenbrun.
  • Låt svalna och servera med vaniljgrädde!
per
Dessa näringsvärden hämtas med automatik från en internationell databas och kan därför vara något missvisande ibland.
Har du provat receptet?Nämn @receptskatt.se eller tagga #receptskatt!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Sätt betyg