Skip to content
Vill du bidra med recept? Skicka in här.

Äppelpaj med smultopping

Inga röster än
Skapat: 24 oktober, 2024
Senast ändrat: 25 oktober, 2024
Äppelpaj med smultopping

Mördeg, smörstekta äpplen, crème fraichefyllning med vanilj och smultopping består denna goda äppelpaj av. Den kräver lite mer jobb än en vanlig smulpaj men ibland är det värt lite extra för att få servera lite elegantare bitar till fika eller dessert!

Fler kakor med äpple:

Total tid: 1 timme
Servings: 2

Ingredienser

Mördeg:

Smörstekta äpplen:

Fyllning:

Smultopping:

Instruktioner

Mördeg:

  • Nyp ihop alla ingredienser till en jämn deg.
  • Plasta in och låt vila i kylen minst 30 minuter.
  • Kavla ut degen till ca 3 mm tjock på en mjölad yta.
  • Fodra en pajform på ca 22-24 cm med löstagbar kant upp över kanten, skär bort överflödig deg.
  • Försök få degen så tunn som möjligt i pajformen.

Smörstekta äpplen:

  • Skär äpplena i tunnare skivor/bitar.
  • Strö över kanel och kardemumma och låt de stå och dra en stund.
  • Stek dem sedan några minuter i socker och smör.
  • Låt svalna en aning.

Fyllning:

  • Vispa ihop alla ingredienser.
  • Lägg de smörstekta äpplena i botten på pajformen
  • Häll fyllningen över.

Smultopping:

  • Nyp ihop alla ingredienser till en smulig topping, tillsätt lite nymortlad kardemumma.
  • Fördela smulorna över fyllningen i pajformen.
  • Grädda på 200 grader i ca 30-40 minuter tills pajen stannat och fått fin färg.
  • Servera med vaniljsås.
per
Dessa näringsvärden hämtas med automatik från en internationell databas och kan därför vara något missvisande ibland.
Har du provat receptet?Nämn @receptskatt.se eller tagga #receptskatt!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Sätt betyg