Skip to content
Vill du bidra med recept? Skicka in här.

Äppelrulltårta

Inga röster än
Skapat: 10 oktober, 2024
Senast ändrat: 6 april, 2025
Äppelrulltårta

Äppelrulltårta är en härligt saftig och höstig rulltårta fylld med äpple och kanel. Rulltårtsbotten bakas med en touch av kanel och rullas sedan in med en fyllning gjord på tärnade äpplen, kanel och socker, som tillsammans skapar en perfekt balans mellan sötma och syrlighet. När den är rullad och klar, pudras den gärna med florsocker och serveras i skivor. En perfekt fika eller efterrätt för att fira äppelsäsongen!


Fler godsaker med äpple:

Äppelrulltårta | Receptskatt
Äppelrulltårta 6
Total tid: 20 minuter
Servings: 1 rulltårta

Ingredienser

Fyllning:

Instruktioner

  • Sätt ugnen på 250 grader.
  • Vispa ihop strösocker och ägg pösigt. Sikta ner det torra ingredienserna och till sist vätskan. Vänd runt till en smet.
  • Bred ut smeten jämnt på en plåt med bakplåtspapper. Grädda i ungefär 5 minuter.

Fyllning:

  • Skär äpplet i bitar och blanda med kanel och strösocker i en skål. Värm i mikron i 2-3 minuter tills äpplena har blivit varma. Ställ åt sidan och vispa upp grädde.
  • Ta ut kakan och strö över kanel samt socker. Stjälp upp den på ett bakplåtspapper. Dra bort pappret som kakan har gräddats på.
  • Bre på lite grädde och strö över fyllning. Rulla ihop från långsidan. Spritsa lite grädde uppe på!! Förvara i kyl.
per rulltårta
Dessa näringsvärden hämtas med automatik från en internationell databas och kan därför vara något missvisande ibland.
Har du provat receptet?Nämn @receptskatt.se eller tagga #receptskatt!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Sätt betyg