Äppelrulltårta
Skapat:
10 oktober, 2024
Senast ändrat:
6 april, 2025

0
Äppelrulltårta är en härligt saftig och höstig rulltårta fylld med äpple och kanel. Rulltårtsbotten bakas med en touch av kanel och rullas sedan in med en fyllning gjord på tärnade äpplen, kanel och socker, som tillsammans skapar en perfekt balans mellan sötma och syrlighet. När den är rullad och klar, pudras den gärna med florsocker och serveras i skivor. En perfekt fika eller efterrätt för att fira äppelsäsongen!
Fler godsaker med äpple:

Total tid: 20 minuter
Servings: 1 rulltårta
Ingredienser
- 2 dl vetemjöl
- 1 tsk bakpulver
- 3 ägg
- 1 ½ dl strösocker
- ½ dl vatten
- 2 tsk kanel
Fyllning:
- 1 äpple
- 1 msk kanel
- 2 msk strösocker
- 1,5-2 dl grädde beroende hur mycket fyllning du vill ha
Instruktioner
- Sätt ugnen på 250 grader.
- Vispa ihop strösocker och ägg pösigt. Sikta ner det torra ingredienserna och till sist vätskan. Vänd runt till en smet.
- Bred ut smeten jämnt på en plåt med bakplåtspapper. Grädda i ungefär 5 minuter.
Fyllning:
- Skär äpplet i bitar och blanda med kanel och strösocker i en skål. Värm i mikron i 2-3 minuter tills äpplena har blivit varma. Ställ åt sidan och vispa upp grädde.
- Ta ut kakan och strö över kanel samt socker. Stjälp upp den på ett bakplåtspapper. Dra bort pappret som kakan har gräddats på.
per rulltårta
Dessa näringsvärden hämtas med automatik från en internationell databas och kan därför vara något missvisande ibland.
Har du provat receptet?Nämn @receptskatt.se eller tagga #receptskatt!