Go Back
+ servings
En rulltårta med äppelfyllning och grädde på toppen, placerad på en träskiva.
Print
Inga röster än

Äppelrulltårta

Snabbt, lätt och perfekt att bjuda till fika nu på hösten!
Förberedelser15 minuter
Active Time5 minuter
Total tid20 minuter
Måltid: Äppel, Äppelrecept, Bakning, Fika, Rulltårta
Kök: Skandinaviskt
Keyword: äppelrecept, äpple, rulltårta
Yield: 1 rulltårta

Materials

  • 2 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 3 ägg
  • 1 ½ dl strösocker
  • ½ dl vatten
  • 2 tsk kanel

Fyllning:

  • 1 äpple
  • 1 msk kanel
  • 2 msk strösocker
  • 1,5-2 dl grädde beroende hur mycket fyllning du vill ha

Instruktioner

  • Sätt ugnen på 250 grader.
  • Vispa ihop strösocker och ägg pösigt. Sikta ner det torra ingredienserna och till sist vätskan. Vänd runt till en smet.
  • Bred ut smeten jämnt på en plåt med bakplåtspapper. Grädda i ungefär 5 minuter.

Fyllning:

  • Skär äpplet i bitar och blanda med kanel och strösocker i en skål. Värm i mikron i 2-3 minuter tills äpplena har blivit varma. Ställ åt sidan och vispa upp grädde.
  • Ta ut kakan och strö över kanel samt socker. Stjälp upp den på ett bakplåtspapper. Dra bort pappret som kakan har gräddats på.
  • Bre på lite grädde och strö över fyllning. Rulla ihop från långsidan. Spritsa lite grädde uppe på!! Förvara i kyl.