Skip to content
Vill du bidra med recept? Skicka in här.

Äpple och päronpaj

Inga röster än
Skapat: 2 augusti, 2024
Senast ändrat: 17 juli, 2024
Äpple och päronpaj

En paj med både äpple och päron och ett knäckigt havretäcke, ljuvligt god kombination! Perfekt om man råkar ha både äppelträd och päronträd i trädgården.

📷 Erika Westerlund Strömmer

Servings: 8
Calories: 298kcal

Ingredienser

Fyllning:

  • 4 st äpplen
  • 4 st päron
  • 2 tsk kanel
  • 1 tsk nystött kardemumma
  • 1 msk socker

Havretäcke:

Instruktioner

Fyllning:

  • Skär äpplen och päron i mindre bitar och lägg i en bunke. Strö över kryddor och socker och blanda runt.

Havretäcke:

  • Smält smöret i en kastrull. Rör ner resterande ingredienser till en jämn smet.
  • Lägg fruktbitarna i en pajform, tryck till dem lite. Fördela smeten över och grädda på 200 grader i ca 30 minuter eller tills pajen fått fin färg.
  • Servera med vaniljvisp eller vaniljglass!

Näringsinnehåll

Kalorier: 298kcal | Carbohydrates: 29g | Protein: 2g | Fat: 20g | Mättat fett: 13g | Fleromättat fett: 1g | Enkelomättat fett: 5g | Transfett: 1g | Kolesterol: 54mg | Natrium: 143mg | Kalium: 27mg | Fiber: 1g | Socker: 19g | Vitamin A: 639IU | Vitamin C: 0,1mg | Kalcium: 14mg | Järn: 1mg
per
Dessa näringsvärden hämtas med automatik från en internationell databas och kan därför vara något missvisande ibland.
Har du provat receptet?Nämn @receptskatt.se eller tagga #receptskatt!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Sätt betyg