Go Back
+ servings
En portion äpple- och päronpaj serverad med grädde på en vit tallrik.
Print
Inga röster än

Äppel och päronpaj

En söt paj med knäckigt havretäcke blir en riktig lyxfika i höst!
Active Time45 minuter
Måltid: Efterrätter, Paj
Kök: Skandinaviskt
Keyword: äppelpaj, bakverk, paj, päronpaj, sommarfika
Yield: 8
Calories: 298kcal

Materials

Fyllning:

  • 4 st äpplen
  • 4 st päron
  • 2 tsk kanel
  • 1 tsk nystött kardemumma
  • 1 msk socker

Havretäcke:

  • 175 gr smör
  • 2 dl havregryn
  • 1 dl vetemjöl
  • 1,5 dl socker
  • 1 msk vaniljsocker
  • 0,5 dl grädde
  • En nypa salt

Instruktioner

Fyllning:

  • Skär äpplen och päron i mindre bitar och lägg i en bunke. Strö över kryddor och socker och blanda runt.

Havretäcke:

  • Smält smöret i en kastrull. Rör ner resterande ingredienser till en jämn smet.
  • Lägg fruktbitarna i en pajform, tryck till dem lite. Fördela smeten över och grädda på 200 grader i ca 30 minuter eller tills pajen fått fin färg.
  • Servera med vaniljvisp eller vaniljglass!

Nutrition

Kalorier: 298kcal | Carbohydrates: 29g | Protein: 2g | Fat: 20g | Mättat fett: 13g | Fleromättat fett: 1g | Enkelomättat fett: 5g | Transfett: 1g | Kolesterol: 54mg | Natrium: 143mg | Kalium: 27mg | Fiber: 1g | Socker: 19g | Vitamin A: 639IU | Vitamin C: 0,1mg | Kalcium: 14mg | Järn: 1mg