Skip to content
Vill du bidra med recept? Skicka in här.

Årets första rabarberpaj

Inga röster än
Skapat: 1 april, 2025
Senast ändrat: 13 februari, 2025
Årets första rabarberpaj

Äntligen är rabarbersäsongen här! Det finns så mycket gott att göra med rabarber men en rabarberpaj är alltid en vinnare. Så här kommer receptet på årets första rabarberpaj!

Den här rabarberpajen är riktigt god. Den innehåller kardemumma och mandelmassa. Gillar man inte mandelmassa så kan man utesluta det såklart men testa gärna annars. Jag river mandelmassan över rabarbern i pajformen i ett lagom tunt lager. Det ljusa muscovadosockret ger en knäckig kolaton. Underbart gott!

Fler goda recept med rabarber:

📷 Erika Westerlund Strömmer

Total tid: 30 minuter
Servings: 8

Ingredienser

Fyllning:

Deg:

Servering:

  • vaniljvisp eller vaniljglass

Instruktioner

Fyllning:

  • Ansa rabarbern och skär i mindre bitar, lägg i botten på en pajform.
  • Strö över nymortlad kardemumma och riv över önskad mängd mandelmassa.

Deg:

  • Smält smöret och blanda i resten av ingredienserna och rör om till en smet.
  • Bred smeten över rabarbern och grädda på 175 grader i ca 40-45 minuter eller tills pajen blivit gyllenbrun.

Servering:

  • Servera med vaniljvisp eller vaniljglass!
per
Dessa näringsvärden hämtas med automatik från en internationell databas och kan därför vara något missvisande ibland.
Har du provat receptet?Nämn @receptskatt.se eller tagga #receptskatt!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Sätt betyg