Go Back
+ servings
En bit rabarberpaj serverad med grädde på en vit tallrik.
Print
Inga röster än

Årets första rabarberpaj

Total tid30 minuter
Måltid: Efterrätt, Efterrätter/desserter, Fika, Paj
Kök: Skandinaviskt
Keyword: efterrättspaj, goda pajer, paj, rabarberpaj, söt paj, söta pajer
Yield: 8

Materials

Fyllning:

  • 500 gr rabarber
  • kardemumma
  • mandelmassa

Deg:

  • 175 gr smör
  • 1,5 dl socker
  • 1 dl ljust muscovadosocker
  • 2 dl havregryn
  • 2 dl mjöl
  • 0,75 dl grädde
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 1 tsk bakpulver

Servering:

  • vaniljvisp eller vaniljglass

Instruktioner

Fyllning:

  • Ansa rabarbern och skär i mindre bitar, lägg i botten på en pajform.
  • Strö över nymortlad kardemumma och riv över önskad mängd mandelmassa.

Deg:

  • Smält smöret och blanda i resten av ingredienserna och rör om till en smet.
  • Bred smeten över rabarbern och grädda på 175 grader i ca 40-45 minuter eller tills pajen blivit gyllenbrun.

Servering:

  • Servera med vaniljvisp eller vaniljglass!