Go Back
Skriv ut
Recipe Image
–
+
servings
Smaller
Normal
Larger
Print
Inga röster än
Årets första rabarberpaj
Total tid
30
minuter
minuter
Måltid:
Efterrätt, Efterrätter/desserter, Fika, Paj
Kök:
Skandinaviskt
Keyword:
efterrättspaj, goda pajer, paj, rabarberpaj, söt paj, söta pajer
Yield:
8
Materials
Fyllning:
500
gr
rabarber
kardemumma
mandelmassa
Deg:
175
gr
smör
1,5
dl
socker
1
dl
ljust muscovadosocker
2
dl
havregryn
2
dl
mjöl
0,75
dl
grädde
2
tsk
vaniljsocker
1
tsk
bakpulver
Servering:
vaniljvisp
eller vaniljglass
Instruktioner
Fyllning:
Ansa rabarbern och skär i mindre bitar, lägg i botten på en pajform.
Strö över nymortlad kardemumma och riv över önskad mängd mandelmassa.
Deg:
Smält smöret och blanda i resten av ingredienserna och rör om till en smet.
Bred smeten över rabarbern och grädda på 175 grader i ca 40-45 minuter eller tills pajen blivit gyllenbrun.
Servering:
Servera med vaniljvisp eller vaniljglass!