Bacontorsk

Bacontorsk
Bacontorsk är en riktig favorit hos mig när jag vill laga något som känns både enkelt och lite lyxigt. Kombinationen av mild torsk, krämig gräddsås, salt bacon och söt purjolök är verkligen svårslagen. Jag älskar att servera det här med pressad potatis som suger upp den goda såsen, det blir så gott varje gång!
Tips & variationer
✅ Om du vill ha extra smak kan du byta ut grädden mot en blandning av grädde och crème fraîche.
✅ Jag brukar ibland toppa med lite riven parmesan för en ännu fylligare smak.
✅ Vill du ha lite syra i rätten? Pressa över lite citron precis innan servering.
✅ Fungerar även jättebra med koljafilé eller sej om du inte får tag i torsk.
Fler goda fiskrecept
Klicka på bilderna för att komma till respektive recept.



Ingredienser
Instruktioner
- Strimla purjolöken och stek den i lite smör. Låt den svettas utan att ta färg, den ska bara bli härligt glansig. Lägg sedan purjolöken i en ugnsfast form.
- Lägg fisken över löken, salta och peppra.
- Strimla baconen och lägg i formen över fisken, men spara lite till topping.
- Häll vitt vin i formen och sedan grädde, salta och peppra lite till.
- Sätt in formen mitt i ugnen i ca 20 minuter på 200 grader.
- Stek under tiden baconet som du sparade till topping.
