Bacontorsk
Rätten med en helt ljuvlig sås som passar fantastiskt bra med pressad potatis! Toppa med knaperstekt bacon och lite hackad gräslök för det där lilla extra, mums!
Förberedelser10 minuter minuter
Active Time20 minuter minuter
Total tid30 minuter minuter
Måltid: fest, Fisk & skaldjur, Huvudrätt, Lunch, Mat, Middagstips
Kök: Skandinaviskt
Keyword: fisk, fisk och skaldjursgratäng, fiskgryta, huvudrätt
Yield: 4
- 1 purjolök liten
- 4 st torskfiléer ca 400-500 g
- 1 förp bacon 140 g
- 3 dl vitt vin
- 5 dl grädde
- vitpeppar
- salt
- gräslök
Strimla purjolöken och stek den i lite smör. Låt den svettas utan att ta färg, den ska bara bli härligt glansig. Lägg sedan purjolöken i en ugnsfast form.
Lägg fisken över löken, salta och peppra.
Strimla baconen och lägg i formen över fisken, men spara lite till topping.
Häll vitt vin i formen och sedan grädde, salta och peppra lite till.
Sätt in formen mitt i ugnen i ca 20 minuter på 200 grader.
Stek under tiden baconet som du sparade till topping.
Servera med kokt och gärna pressad potatis, knaperstekt bacon och hackad gräslök.