Skip to content
Vill du bidra med recept? Skicka in här.

Bakad aubergine

Inga röster än
Skapat: 7 september, 2024
Senast ändrat: 6 september, 2024
Bakad aubergine

När auberginen ugnsbakas kommer smakerna fram mer. Fyll med mättande kikärter och smakrika tomater och rödlök. En klick vitlöksyoghurt är toppen och ger god syrlighet till denna enkla och billiga middag.

Servings: 4

Ingredienser

Instruktioner

  • Sätt ugnen på 200°C.
  • Skölj och dela auberginen på mitten. Lägg halvorna med snittytan uppåt i en ugnsform. Pensla med olja och krydda med salt och peppar. Ställ in i mitten av ugnen ca 30 minuter.
  • Nu till fyllningen; Häll av och skölj kikärterna.
  • Fräs rödlök och vitlök i olivolja tills det mjuknar. Tillsätt kikärter, körsbärstomater och hälften av persiljan och basilikan. Smaka av med balsamicovinäger, citronsaft, salt och peppar.
  • Ta ut auberginehalvorna från ugnen och toppa med grönsaksfräset. Ställ tillbaka i ugnen i ytterligare 15–20 minuter.
  • Servera med t.ex. ris och vitlöksyoghurt.
per
Dessa näringsvärden hämtas med automatik från en internationell databas och kan därför vara något missvisande ibland.
Har du provat receptet?Nämn @receptskatt.se eller tagga #receptskatt!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Sätt betyg