Skip to content
Vill du bidra med recept? Skicka in här.

Bakad potatis med skagenröra

Inga röster än
Skapat: 20 augusti, 2024
Senast ändrat: 20 augusti, 2024
Bakad potatis med skagenröra

Bakad potatis med skagenröra är en klassisk och älskad rätt som kombinerar krämig skagenröra med den mjuka och fluffiga insidan av bakad potatis.

Skagenröran består av räkor, majonnäs, crème fraiche, dill och en touch av citron, vilket ger en fräsch och smakrik fyllning.

Den varma potatisen bryter av perfekt mot den kalla röran och gör detta till en enkel men lyxig måltid som passar både till lunch och middag.

Total tid: 1 timme
Servings: 6 portioner
Calories: 164kcal

Ingredienser

Ingredienser:

  • 6 st bakpotatisar

Skagenröra

Instruktioner

  • Sätt ugnen på 225°.
  • Tvätta potatisen och stick i dem ett par gånger med en gaffel eller provsticka.
  • Lägg dem på en ugnsform, ringla över olivolja och strö över peppar och salt. Baka dem tills de blir mjuka, 45-60 min beroende på storlek.

Skagenröran

  • Finhacka lök och dill.
  • Blanda alla ingredienser till röran, smaka av med salt och peppar. Ställ i kylen tills potatisarna är färdiga.
  • Skär en djup skåra i potatisen när den är färdig. Lägg i en klick smör och strö lite salt över. Fyll sedan potatisen med röran.
  • Servera och njut! 😍🍤🥔

Näringsinnehåll

Kalorier: 164kcal | Carbohydrates: 5g | Protein: 9g | Fat: 12g | Mättat fett: 6g | Fleromättat fett: 1g | Enkelomättat fett: 3g | Transfett: 0,003g | Kolesterol: 97mg | Natrium: 317mg | Kalium: 319mg | Fiber: 1g | Socker: 2g | Vitamin A: 2383IU | Vitamin C: 22mg | Kalcium: 138mg | Järn: 2mg
per portion
Dessa näringsvärden hämtas med automatik från en internationell databas och kan därför vara något missvisande ibland.
Har du provat receptet?Nämn @receptskatt.se eller tagga #receptskatt!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Sätt betyg