Bakad potatis med skagenröra
Skapat:
20 augusti, 2024
Senast ändrat:
20 augusti, 2024

0
Bakad potatis med skagenröra är en klassisk och älskad rätt som kombinerar krämig skagenröra med den mjuka och fluffiga insidan av bakad potatis.
Skagenröran består av räkor, majonnäs, crème fraiche, dill och en touch av citron, vilket ger en fräsch och smakrik fyllning.
Den varma potatisen bryter av perfekt mot den kalla röran och gör detta till en enkel men lyxig måltid som passar både till lunch och middag.
Total tid: 1 timme
Servings: 6 portioner
Calories: 164kcal
Ingredienser
Ingredienser:
- 6 st bakpotatisar
Skagenröra
- 3,5 dl créme fraiche naturell
- 1 msk msk majonnäs Rejäl matsked
- 300 g handskalade räkor
- 1 st rödlök finhackad
- Ca. 1,5 dl hackad dill
- Citronsaft från 1 liten citron
- Citronzest
- Salt och peppar
Instruktioner
- Sätt ugnen på 225°.
- Tvätta potatisen och stick i dem ett par gånger med en gaffel eller provsticka.
Näringsinnehåll
Kalorier: 164kcal | Carbohydrates: 5g | Protein: 9g | Fat: 12g | Mättat fett: 6g | Fleromättat fett: 1g | Enkelomättat fett: 3g | Transfett: 0,003g | Kolesterol: 97mg | Natrium: 317mg | Kalium: 319mg | Fiber: 1g | Socker: 2g | Vitamin A: 2383IU | Vitamin C: 22mg | Kalcium: 138mg | Järn: 2mg
Dessa näringsvärden hämtas med automatik från en internationell databas och kan därför vara något missvisande ibland.
Har du provat receptet?Nämn @receptskatt.se eller tagga #receptskatt!