Go Back
+ servings
Bakad potatis toppad med skagenröra och citronskivor på en tallrik.
Print
Inga röster än

Bakad potatis med skagenröra

Bakad potatis fylld med krämig skagenröra. En klassisk och lyxig måltid för alla tillfällen!
Förberedelser10 minuter
Active Time50 minuter
Total tid1 timme
Måltid: Fisk & skaldjur, Lättlagat, Lunch, Middagstips, Potatisrecept, Såser & röror
Kök: Skandinaviskt
Keyword: bakad potatis, sommarmat
Yield: 6 portioner
Calories: 164kcal

Materials

Ingredienser:

  • 6 st bakpotatisar

Skagenröra

  • 3,5 dl créme fraiche naturell
  • 1 msk msk majonnäs Rejäl matsked
  • 300 g handskalade räkor
  • 1 st rödlök finhackad
  • Ca. 1,5 dl hackad dill
  • Citronsaft från 1 liten citron
  • Citronzest
  • Salt och peppar

Instruktioner

  • Sätt ugnen på 225°.
  • Tvätta potatisen och stick i dem ett par gånger med en gaffel eller provsticka.
  • Lägg dem på en ugnsform, ringla över olivolja och strö över peppar och salt. Baka dem tills de blir mjuka, 45-60 min beroende på storlek.

Skagenröran

  • Finhacka lök och dill.
  • Blanda alla ingredienser till röran, smaka av med salt och peppar. Ställ i kylen tills potatisarna är färdiga.
  • Skär en djup skåra i potatisen när den är färdig. Lägg i en klick smör och strö lite salt över. Fyll sedan potatisen med röran.
  • Servera och njut! 😍🍤🥔

Nutrition

Kalorier: 164kcal | Carbohydrates: 5g | Protein: 9g | Fat: 12g | Mättat fett: 6g | Fleromättat fett: 1g | Enkelomättat fett: 3g | Transfett: 0,003g | Kolesterol: 97mg | Natrium: 317mg | Kalium: 319mg | Fiber: 1g | Socker: 2g | Vitamin A: 2383IU | Vitamin C: 22mg | Kalcium: 138mg | Järn: 2mg