Bakad potatis med skagenröra
Bakad potatis fylld med krämig skagenröra. En klassisk och lyxig måltid för alla tillfällen!
Förberedelser10 minuter minuter
Active Time50 minuter minuter
Total tid1 timme t
Måltid: Fisk & skaldjur, Lättlagat, Lunch, Middagstips, Potatisrecept, Såser & röror
Kök: Skandinaviskt
Keyword: bakad potatis, sommarmat
Yield: 6 portioner
Calories: 164kcal
Skagenröra
- 3,5 dl créme fraiche naturell
- 1 msk msk majonnäs Rejäl matsked
- 300 g handskalade räkor
- 1 st rödlök finhackad
- Ca. 1,5 dl hackad dill
- Citronsaft från 1 liten citron
- Citronzest
- Salt och peppar
Sätt ugnen på 225°.
Tvätta potatisen och stick i dem ett par gånger med en gaffel eller provsticka.
Lägg dem på en ugnsform, ringla över olivolja och strö över peppar och salt. Baka dem tills de blir mjuka, 45-60 min beroende på storlek.
Skagenröran
Finhacka lök och dill.
Blanda alla ingredienser till röran, smaka av med salt och peppar. Ställ i kylen tills potatisarna är färdiga.
Skär en djup skåra i potatisen när den är färdig. Lägg i en klick smör och strö lite salt över. Fyll sedan potatisen med röran.
Servera och njut! 😍🍤🥔
Kalorier: 164kcal | Carbohydrates: 5g | Protein: 9g | Fat: 12g | Mättat fett: 6g | Fleromättat fett: 1g | Enkelomättat fett: 3g | Transfett: 0,003g | Kolesterol: 97mg | Natrium: 317mg | Kalium: 319mg | Fiber: 1g | Socker: 2g | Vitamin A: 2383IU | Vitamin C: 22mg | Kalcium: 138mg | Järn: 2mg