Balsamico och parmesanrostad brysselkål med knaprigt bacon
Skapat:
17 december, 2024
Senast ändrat:
17 december, 2024

0
Innehåll
Balsamico och parmesanrostad brysselkål med knaprigt bacon är en smakrik och festlig rätt! Kombinationen av den lilla bittra smaken från brysselkålen med den syrliga sötman från balsamico och den salta smaken av parmesan och bacon blir en riktigt lyckad fullträff.
Brysselkålen rostas i ugnen vilket ger den en fin, karamelliserad yta och balsamicon tillför både syra och sötma som balanserar de andra smakerna.
Fler goda små rätter:

Total tid: 45 minuter
Servings: 2 -4 portioner
Ingredienser
- 1 låda brysselkål liten låda
- 1 paket bacon
- parmesanost riven, valfri mängd
- balsamicosås valfri mängd
- ca. 2-3 msk honung
- ca. 2-3 msk olivolja
- salt
- svartpeppar
- torkad ramslök
Instruktioner
- Sätt ugnen på 200 grader.
- Lägg ut baconstrimlorna på en stor ugnsplåt med bakplåtspapper.
- Rosta baconstrimlorna i ca. 15 minuter tills de blir knapriga.
- Medan baconet är i ugnen kan du förbereda brysselkålen.
- Skölj brysselkålen och lägg dem i en liten ugnsform med bakplåtspapper.
- Ringla över balsamicosås, honung, olivolja och krydda med salt, svartpeppar och torkad ramslök.
- När baconstrimlorna är färdiga kan du sätta in brysselkålen i ugnen istället. Låt brysselkålen ugnsrosta i ca. 20 minuter på 250 grader.
- När brysselkålen fått lite färg så ta ut dem ur ugnen och riv över parmesanost och det knapriga baconet.
- Sänk ugnens temperatur till 150 grader och skjutsa in brysselkålsformen igen i ca. 5-10 minuter.
- Strö över lite extra riven parmesan och balsamicosås före servering. Klart!
per -4 portioner
Dessa näringsvärden hämtas med automatik från en internationell databas och kan därför vara något missvisande ibland.
Har du provat receptet?Nämn @receptskatt.se eller tagga #receptskatt!