Skip to content
Vill du bidra med recept? Skicka in här.

Balsamico och parmesanrostad brysselkål med knaprigt bacon

Inga röster än
Skapat: 17 december, 2024
Senast ändrat: 17 december, 2024
Balsamico och parmesanrostad brysselkål med knaprigt bacon

Balsamico och parmesanrostad brysselkål med knaprigt bacon är en smakrik och festlig rätt! Kombinationen av den lilla bittra smaken från brysselkålen med den syrliga sötman från balsamico och den salta smaken av parmesan och bacon blir en riktigt lyckad fullträff.

Brysselkålen rostas i ugnen vilket ger den en fin, karamelliserad yta och balsamicon tillför både syra och sötma som balanserar de andra smakerna.

Fler goda små rätter:

Balsamico och parmesanrostad brysselkål med knaprigt bacon | Receptskatt
Balsamico och parmesanrostad brysselkål med knaprigt bacon 6
Total tid: 45 minuter
Servings: 2 -4 portioner

Ingredienser

Instruktioner

  • Sätt ugnen på 200 grader.
  • Lägg ut baconstrimlorna på en stor ugnsplåt med bakplåtspapper.
  • Rosta baconstrimlorna i ca. 15 minuter tills de blir knapriga.
  • Medan baconet är i ugnen kan du förbereda brysselkålen.
  • Skölj brysselkålen och lägg dem i en liten ugnsform med bakplåtspapper.
  • Ringla över balsamicosås, honung, olivolja och krydda med salt, svartpeppar och torkad ramslök.
  • När baconstrimlorna är färdiga kan du sätta in brysselkålen i ugnen istället. Låt brysselkålen ugnsrosta i ca. 20 minuter på 250 grader.
  • När brysselkålen fått lite färg så ta ut dem ur ugnen och riv över parmesanost och det knapriga baconet.
  • Sänk ugnens temperatur till 150 grader och skjutsa in brysselkålsformen igen i ca. 5-10 minuter.
  • Strö över lite extra riven parmesan och balsamicosås före servering. Klart!
per -4 portioner
Dessa näringsvärden hämtas med automatik från en internationell databas och kan därför vara något missvisande ibland.
Har du provat receptet?Nämn @receptskatt.se eller tagga #receptskatt!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Sätt betyg