Go Back
+ servings
Rostad brysselkål med knaprig bacon och riven parmesan på bakplåt.
Print
Inga röster än

Balsamico och parmesanrostad brysselkål med knaprig bacon

Tips till julbordet! Eller till vilken middag som helst, ett riktigt gott tillbehör helt enkelt!
Total tid45 minuter
Måltid: Högtider (Jul, påsk, midsommar), Jul, Julrecept, Lättlagat, Smårätter, Snacks & tilltugg, Tillbehör, Tilltugg
Kök: Skandinaviskt
Keyword: Jul, julgott, julmat, jultillbehör
Yield: 2 -4 portioner

Materials

  • 1 låda brysselkål liten låda
  • 1 paket bacon
  • parmesanost riven, valfri mängd
  • balsamicosås valfri mängd
  • ca. 2-3 msk honung
  • ca. 2-3 msk olivolja
  • salt
  • svartpeppar
  • torkad ramslök

Instruktioner

  • Sätt ugnen på 200 grader.
  • Lägg ut baconstrimlorna på en stor ugnsplåt med bakplåtspapper.
  • Rosta baconstrimlorna i ca. 15 minuter tills de blir knapriga.
  • Medan baconet är i ugnen kan du förbereda brysselkålen.
  • Skölj brysselkålen och lägg dem i en liten ugnsform med bakplåtspapper.
  • Ringla över balsamicosås, honung, olivolja och krydda med salt, svartpeppar och torkad ramslök.
  • När baconstrimlorna är färdiga kan du sätta in brysselkålen i ugnen istället. Låt brysselkålen ugnsrosta i ca. 20 minuter på 250 grader.
  • När brysselkålen fått lite färg så ta ut dem ur ugnen och riv över parmesanost och det knapriga baconet.
  • Sänk ugnens temperatur till 150 grader och skjutsa in brysselkålsformen igen i ca. 5-10 minuter.
  • Strö över lite extra riven parmesan och balsamicosås före servering. Klart!