Biff teriyaki
Skapat:
18 februari, 2025
Senast ändrat:
18 februari, 2025

0
Biff teriyaki är en smakrik och saftig rätt där möra strimlor av nötkött får koka in i en glansig och fyllig teriyakisås. Den perfekta balansen mellan sälta, sötma och umami gör denna rätt till en favorit inom japansk matlagning. Servera biffen med ris för en komplett måltid.
Snabbt, enkelt och fullproppat med smak – perfekt för både vardag och helg!

Andra goda asiatiska recept att testa
Om just detta recept på biff teriyaki inte faller dig i smaken, så kanske dessa recept kan passa bättre?




Total tid: 40 minuter
Servings: 4 portioner
Ingredienser
- 400 g nötkött strimlat (lövbit eller ryggbiff går bra)
- 2 msk rapsolja
- 1 msk sesamolja
- 3 st vitlöksklyftor pressade
- 1 msk ingefära riven
- 1 tsk chili flakes
- 1 st rödlök skivad
- 200 g frysta wokgrönsaker
- 1 st röd paprika strimlad
- 1 liten burk bambuskott
- 1 liten burk vattenkastanjer
- 2 dl teriyakisås
- 1 dl vatten
- 2 msk limejuice
- 1 dl koriander finhackad
- 1 msk japansk soya
- salt & peppar
- svarta- & vita sesamfrön torrostade att toppa med
- Salta jordnötter att toppa med
Instruktioner
- Tillsätt de frysta wokgrönsakerna, bambuskott, vattenkastanjer och den röda paprikan. Låt dem få lite färg.
- Blanda i teriyskisåsen. Skölj ur flaskan med 1 dl vatten så du får med allt. Häll sedan i japansk soya. Låt koka ihop och bli riktigt kletigt.
per portion
Dessa näringsvärden hämtas med automatik från en internationell databas och kan därför vara något missvisande ibland.
Har du provat receptet?Nämn @receptskatt.se eller tagga #receptskatt!