Go Back
Skriv ut
Recipe Image
–
+
servings
Smaller
Normal
Larger
Print
Inga röster än
Biff teriyaki
Total tid
40
minuter
minuter
Måltid:
Huvudrätt, Kött, Middagstips
Kök:
Asiatiskt
Keyword:
asiatiska recept, kinamat hemma, smakrik mat
Yield:
4
portioner
Materials
400
g
nötkött
strimlat (lövbit eller ryggbiff går bra)
2
msk
rapsolja
1
msk
sesamolja
3
st
vitlöksklyftor
pressade
1
msk
ingefära
riven
1
tsk
chili flakes
1
st
rödlök
skivad
200
g
frysta wokgrönsaker
1
st
röd paprika
strimlad
1
liten burk bambuskott
1
liten burk vattenkastanjer
2
dl
teriyakisås
1
dl
vatten
2
msk
limejuice
1
dl
koriander
finhackad
1
msk
japansk soya
salt & peppar
svarta- & vita sesamfrön
torrostade att toppa med
Salta jordnötter
att toppa med
Instruktioner
Hetta upp en wokpanna/djup stekpanna med sesamolja & rapsolja. Fräs köttet på hög värme så det får fin färg och vätskan försvinner.
Tillsätt rödlök, vitlök, ingefära & chili flakes. Stek dem mjuka mjuka.
Tillsätt de frysta wokgrönsakerna, bambuskott, vattenkastanjer och den röda paprikan. Låt dem få lite färg.
Blanda i teriyskisåsen. Skölj ur flaskan med 1 dl vatten så du får med allt. Häll sedan i japansk soya. Låt koka ihop och bli riktigt kletigt.
Vänd i limejuice & koriander. Smaka av med salt och peppar.
Servera woken tillsammans med rostade sesamfrön, salta jordnötter på toppen, ris och picklad rödlök