Go Back
+ servings
En skål med biff teriyaki, ris och picklad lök på en mörk yta.
Print
Inga röster än

Biff teriyaki

Total tid40 minuter
Måltid: Huvudrätt, Kött, Middagstips
Kök: Asiatiskt
Keyword: asiatiska recept, kinamat hemma, smakrik mat
Yield: 4 portioner

Materials

  • 400 g nötkött strimlat (lövbit eller ryggbiff går bra)
  • 2 msk rapsolja
  • 1 msk sesamolja
  • 3 st vitlöksklyftor pressade
  • 1 msk ingefära riven
  • 1 tsk chili flakes
  • 1 st rödlök skivad
  • 200 g frysta wokgrönsaker
  • 1 st röd paprika strimlad
  • 1 liten burk bambuskott
  • 1 liten burk vattenkastanjer
  • 2 dl teriyakisås
  • 1 dl vatten
  • 2 msk limejuice
  • 1 dl koriander finhackad
  • 1 msk japansk soya
  • salt & peppar
  • svarta- & vita sesamfrön torrostade att toppa med
  • Salta jordnötter att toppa med

Instruktioner

  • Hetta upp en wokpanna/djup stekpanna med sesamolja & rapsolja. Fräs köttet på hög värme så det får fin färg och vätskan försvinner.
  • Tillsätt rödlök, vitlök, ingefära & chili flakes. Stek dem mjuka mjuka.
  • Tillsätt de frysta wokgrönsakerna, bambuskott, vattenkastanjer och den röda paprikan. Låt dem få lite färg.
  • Blanda i teriyskisåsen. Skölj ur flaskan med 1 dl vatten så du får med allt. Häll sedan i japansk soya. Låt koka ihop och bli riktigt kletigt.
  • Vänd i limejuice & koriander. Smaka av med salt och peppar.
  • Servera woken tillsammans med rostade sesamfrön, salta jordnötter på toppen, ris och picklad rödlök