Birria taco
Skapat:
26 augusti, 2024
Senast ändrat:
28 augusti, 2024

1
Innehåll
Birria taco är ett av mina mest sparade recept någonsin, med all rätt! Det tar tid men det är helt klart värt det.
Tacos är alltid en favorit för hela familjen och den här versionen är inget undantag. Du behöver förbereda och börja laga rätten ett tag innan det är dags att servera. Men den som väntar på något gott..
Gillar du vanlig tacos måste du testa den här versionen som tar fredagstacosen ett steg längre! Högrev som fått koka i 3-4 timmar blir otroligt mört är underbart gott tillsammans med krispiga grönsaker och tortillabröd.

Total tid: 4 timmar
Servings: 4
Ingredienser
- 1 kg högrev
- 1 stor gul lök hackad
- 3 vitlöksklyftor finhackade
- 5 torkade anchochili urkärnade
- 3 msk tomatpure
- 1 msk spiskummin
- 1 msk torkad ingefära
- 1 tsk kanel
- Salt och peppar
- 5 dl vatten
- 400 g krossade tomater
- 3 msk oxfond
Instruktioner
- Blötlägg torkade chilin i kokande vatten tills de mjuknat lite.
- Mixa sedan.
- Skär köttet och stek det i en gryta med olivolja tills det fått färg.
- Lägg åt sidan.
- Stek lök och vitlök.
- Lägg i köttet, kryddor och tomatpure, stek lite till.
- Häll på vatten, krossade tomater, mixad chili och oxfond.
- Lägg på locket och låt koka cirka 3-4 timmar tills köttet lätt faller isär.
- Plocka ur köttet och riv isär det.
- Doppa tortillabröd i grytan och hetta upp en stekpanna med olivolja.
- Låt överflödig vätska rinna av tortillan och lägg i stekpannan med strö över ost.
- Lägg på köttet och vik ihop, stek på båda sidor till en gyllenbrun färg.
- Servera tacon med salsan, såsen från grytan, gräddfil, chili och persilja.
per
Dessa näringsvärden hämtas med automatik från en internationell databas och kan därför vara något missvisande ibland.
Har du provat receptet?Nämn @receptskatt.se eller tagga #receptskatt!