Go Back
+ servings
En tallrik med tacos fyllda med kött, tomater, lök och koriander, serverad med sås och lime.
Print
Inga röster än

Birria taco

Ett av mina mest sparade recept någonsin, med all rätt! Det tar tid men det är helt klart värt det.
Total tid4 timmar
Måltid: Huvudrätt, Kött, Middagstips
Yield: 4

Materials

  • 1 kg högrev
  • 1 stor gul lök hackad
  • 3 vitlöksklyftor finhackade
  • 5 torkade anchochili urkärnade
  • 3 msk tomatpure
  • 1 msk spiskummin
  • 1 msk torkad ingefära
  • 1 tsk kanel
  • Salt och peppar
  • 5 dl vatten
  • 400 g krossade tomater
  • 3 msk oxfond

Tillbehör

  • 1,5 tomat hackad
  • 1 rödlök hackad
  • Olivolja, salt och peppar
  • Gräddfil
  • Persilja
  • Lime
  • Chili
  • Tortillabröd
  • Riven ost
  • Sås från grytan

Instruktioner

  • Blötlägg torkade chilin i kokande vatten tills de mjuknat lite.
  • Mixa sedan.
  • Skär köttet och stek det i en gryta med olivolja tills det fått färg.
  • Lägg åt sidan.
  • Stek lök och vitlök.
  • Lägg i köttet, kryddor och tomatpure, stek lite till.
  • Häll på vatten, krossade tomater, mixad chili och oxfond.
  • Lägg på locket och låt koka cirka 3-4 timmar tills köttet lätt faller isär.
  • Plocka ur köttet och riv isär det.
  • Doppa tortillabröd i grytan och hetta upp en stekpanna med olivolja.
  • Låt överflödig vätska rinna av tortillan och lägg i stekpannan med strö över ost.
  • Lägg på köttet och vik ihop, stek på båda sidor till en gyllenbrun färg.
  • Blanda ihop tomat, lök, olivolja, salt och peppar.
  • Servera tacon med salsan, såsen från grytan, gräddfil, chili och persilja.