Blåbärsbullar
Skapat:
4 november, 2024
Senast ändrat:
3 november, 2024

0
Blåbärsbullar är en ljuvlig variant på klassiska kanelbullar. De fluffiga bullarna fylls med en söt blåbärsfyllning som ger både färg och smak, samtidigt som blåbärens saft gör dem extra saftiga. Lite vanilj i fyllningen kan förhöja smaken och komplettera blåbärens friska toner.
Perfekta att njuta av nygräddade med en kopp kaffe eller att frysa in för senare tillfällen – de är alltid lika uppskattade!
Fler goda kakor:

Total tid: 2 minuter
Servings: 25
Ingredienser
Bulldeg:
Fyllning:
- 150 g smör rumsvarmt
- 200 g mandelmassa
- 2 tsk potatismjöl
- 1 msk vaniljsocker
- 1,5 dl blåbärssylt
Sockerlag:
- 1 dl vatten
- 45 g strösocker 0,5 dl
Instruktioner
Bulldeg:
- Låt vila 10-20 minuter.
Fyllning:
- Rör ihop alla ingredienser till fyllningen.
- Kavla ut degen till en stor rektangel. Gör ett treslag, skär i remsor, tvinna och forma bullarna. Låt jäsa i 1,5-2,5 timmar.
- Sätt ugnen på 225 grader vanlig.
Sockerlag:
- Pensla bullarna med ägg och strö över pärlsocker om du vill. Grädda mitt i ugnen i ca 8-10 minuter.
per
Dessa näringsvärden hämtas med automatik från en internationell databas och kan därför vara något missvisande ibland.
Har du provat receptet?Nämn @receptskatt.se eller tagga #receptskatt!