Skip to content
Vill du bidra med recept? Skicka in här.

Blåbärsbullar

Inga röster än
Skapat: 4 november, 2024
Senast ändrat: 3 november, 2024
Blåbärsbullar

Blåbärsbullar är en ljuvlig variant på klassiska kanelbullar. De fluffiga bullarna fylls med en söt blåbärsfyllning som ger både färg och smak, samtidigt som blåbärens saft gör dem extra saftiga. Lite vanilj i fyllningen kan förhöja smaken och komplettera blåbärens friska toner.

Perfekta att njuta av nygräddade med en kopp kaffe eller att frysa in för senare tillfällen – de är alltid lika uppskattade!

Fler goda kakor:

Blåbärsbullar | Receptskatt
Blåbärsbullar 6
Total tid: 2 minuter
Servings: 25

Ingredienser

Bulldeg:

Fyllning:

Sockerlag:

Instruktioner

Bulldeg:

  • Rör ut jästen. Tillsätt alla ingredienser förutom smör och salt. Arbeta i 10 minuter. Tillsätt smör och salt. Arbeta i 10-15 minuter.
  • Låt vila 10-20 minuter.

Fyllning:

  • Rör ihop alla ingredienser till fyllningen.
  • Kavla ut degen till en stor rektangel. Gör ett treslag, skär i remsor, tvinna och forma bullarna. Låt jäsa i 1,5-2,5 timmar.
  • Sätt ugnen på 225 grader vanlig.

Sockerlag:

  • Gör sockerlag genom att koka upp socker och vatten tills sockret lösts upp. (Hoppa över detta om du vill rulla dem i socker).
  • Pensla bullarna med ägg och strö över pärlsocker om du vill. Grädda mitt i ugnen i ca 8-10 minuter.
  • Pensla direkt med sockerlag eller smält smör för att sedan rulla dem i socker.
per
Dessa näringsvärden hämtas med automatik från en internationell databas och kan därför vara något missvisande ibland.
Har du provat receptet?Nämn @receptskatt.se eller tagga #receptskatt!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Sätt betyg