Go Back
Skriv ut
Recipe Image
–
+
servings
Smaller
Normal
Larger
Print
Inga röster än
Blåbärsbullar
Ljuvliga blåbärsbullar med fyllning av mandelmassa och blåbär. Doppa de i strösocker eller toppa med pärlsocker!
Total tid
2
minuter
minuter
Måltid:
Bakelser, Bakning, Bakverk & kakor, Blåbär, Bullar, Fika, Sötsaker
Kök:
Skandinaviskt
Keyword:
blåbärsbullar, bullar, bullbak
Yield:
25
Materials
Bulldeg:
50
g
jäst
5
dl
kallt vatten/mjölk
150
g
strösocker
ca 1,7 dl
1
msk
nymald kardemumma
ca 850
g
vetemjöl
ca 14 dl
150
g
smör
rumsvarmt
1
tsk
salt
Fyllning:
150
g
smör
rumsvarmt
200
g
mandelmassa
2
tsk
potatismjöl
1
msk
vaniljsocker
1,5
dl
blåbärssylt
Sockerlag:
1
dl
vatten
45
g
strösocker
0,5 dl
Instruktioner
Bulldeg:
Rör ut jästen. Tillsätt alla ingredienser förutom smör och salt. Arbeta i 10 minuter. Tillsätt smör och salt. Arbeta i 10-15 minuter.
Låt vila 10-20 minuter.
Fyllning:
Rör ihop alla ingredienser till fyllningen.
Kavla ut degen till en stor rektangel. Gör ett treslag, skär i remsor, tvinna och forma bullarna. Låt jäsa i 1,5-2,5 timmar.
Sätt ugnen på 225 grader vanlig.
Sockerlag:
Gör sockerlag genom att koka upp socker och vatten tills sockret lösts upp. (Hoppa över detta om du vill rulla dem i socker).
Pensla bullarna med ägg och strö över pärlsocker om du vill. Grädda mitt i ugnen i ca 8-10 minuter.
Pensla direkt med sockerlag eller smält smör för att sedan rulla dem i socker.