Go Back
+ servings
Nygräddade kanelbullar med socker och pärlsocker på toppen, placerade på en plåt.
Print
Inga röster än

Blåbärsbullar

Ljuvliga blåbärsbullar med fyllning av mandelmassa och blåbär. Doppa de i strösocker eller toppa med pärlsocker!
Total tid2 minuter
Måltid: Bakelser, Bakning, Bakverk & kakor, Blåbär, Bullar, Fika, Sötsaker
Kök: Skandinaviskt
Keyword: blåbärsbullar, bullar, bullbak
Yield: 25

Materials

Bulldeg:

  • 50 g jäst
  • 5 dl kallt vatten/mjölk
  • 150 g strösocker ca 1,7 dl
  • 1 msk nymald kardemumma
  • ca 850 g vetemjöl ca 14 dl
  • 150 g smör rumsvarmt
  • 1 tsk salt

Fyllning:

  • 150 g smör rumsvarmt
  • 200 g mandelmassa
  • 2 tsk potatismjöl
  • 1 msk vaniljsocker
  • 1,5 dl blåbärssylt

Sockerlag:

  • 1 dl vatten
  • 45 g strösocker 0,5 dl

Instruktioner

Bulldeg:

  • Rör ut jästen. Tillsätt alla ingredienser förutom smör och salt. Arbeta i 10 minuter. Tillsätt smör och salt. Arbeta i 10-15 minuter.
  • Låt vila 10-20 minuter.

Fyllning:

  • Rör ihop alla ingredienser till fyllningen.
  • Kavla ut degen till en stor rektangel. Gör ett treslag, skär i remsor, tvinna och forma bullarna. Låt jäsa i 1,5-2,5 timmar.
  • Sätt ugnen på 225 grader vanlig.

Sockerlag:

  • Gör sockerlag genom att koka upp socker och vatten tills sockret lösts upp. (Hoppa över detta om du vill rulla dem i socker).
  • Pensla bullarna med ägg och strö över pärlsocker om du vill. Grädda mitt i ugnen i ca 8-10 minuter.
  • Pensla direkt med sockerlag eller smält smör för att sedan rulla dem i socker.