Skip to content
Vill du bidra med recept? Skicka in här.

Blåbärsdessert

Inga röster än
Skapat: 21 augusti, 2024
Senast ändrat: 18 juli, 2024
Blåbärsdessert

Här kommer ett recept på en väldigt enkel och god blåbärsdessert bestående av blåbärskompott, kardemummasmulor och mascarponefrosting.

Förbered blåbärskompotten och pajsmulorna dagen innan eller några timmar innan servering så är det bara att sätta ihop desserterna när de ska serveras.

Hur många desserter blir av receptet beror på hur stora glas du använder, men receptet är enkelt att öka på eller minska beroende på hur mycket man behöver.

📷 Erika Westerlund Strömmer

Servings: 8
Calories: 303kcal

Ingredienser

Blåbärskompott:

Fyllning:

Pajsmulor:

Instruktioner

Blåbärskompott:

  • Kokas ihop blåbären med socker en stund, låt sedan kallna helt.
  • Kompotten ska tjockna lite, när den svalnat helt blir den mer fast.

Fyllning:

  • Vispa ihop alla ingredienser till en fluffig frosting.

Pajsmulor:

  • Nyp ihop till en smulig deg och strö ut på en plåt, smaksätt med kardemumma.
  • Grädda smulorna på 175 grader i ca 10-15 minuter eller tills de blivit lite gyllene. Låt kallna helt.

Servering:

  • Varva sedan alla delar i dessertglasen, servera!

Näringsinnehåll

Kalorier: 303kcal | Carbohydrates: 31g | Protein: 4g | Fat: 19g | Mättat fett: 11g | Fleromättat fett: 1g | Enkelomättat fett: 3g | Transfett: 0,2g | Kolesterol: 48mg | Natrium: 47mg | Kalium: 103mg | Fiber: 2g | Socker: 14g | Vitamin A: 653IU | Vitamin C: 6mg | Kalcium: 44mg | Järn: 1mg
per
Dessa näringsvärden hämtas med automatik från en internationell databas och kan därför vara något missvisande ibland.
Har du provat receptet?Nämn @receptskatt.se eller tagga #receptskatt!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Sätt betyg