Blåbärsdessert
Skapat:
21 augusti, 2024
Senast ändrat:
18 juli, 2024

0
Här kommer ett recept på en väldigt enkel och god blåbärsdessert bestående av blåbärskompott, kardemummasmulor och mascarponefrosting.
Förbered blåbärskompotten och pajsmulorna dagen innan eller några timmar innan servering så är det bara att sätta ihop desserterna när de ska serveras.
Hur många desserter blir av receptet beror på hur stora glas du använder, men receptet är enkelt att öka på eller minska beroende på hur mycket man behöver.


📷 Erika Westerlund Strömmer
Servings: 8
Calories: 303kcal
Ingredienser
Fyllning:
- 125 gr mascarponeost
- 0,5 dl florsocker
- 1 tsk vaniljsocker
- 1,5-2 dl grädde
Pajsmulor:
- 40 gr smör
- 1 dl vetemjöl
- 0,5 dl havregryn
- 2 msk socker
- 1 tsk vaniljsocker
- Kardemumma
Instruktioner
Blåbärskompott:
- Kokas ihop blåbären med socker en stund, låt sedan kallna helt.
- Kompotten ska tjockna lite, när den svalnat helt blir den mer fast.
Fyllning:
- Vispa ihop alla ingredienser till en fluffig frosting.
Pajsmulor:
- Nyp ihop till en smulig deg och strö ut på en plåt, smaksätt med kardemumma.
- Grädda smulorna på 175 grader i ca 10-15 minuter eller tills de blivit lite gyllene. Låt kallna helt.
Servering:
- Varva sedan alla delar i dessertglasen, servera!
Näringsinnehåll
Kalorier: 303kcal | Carbohydrates: 31g | Protein: 4g | Fat: 19g | Mättat fett: 11g | Fleromättat fett: 1g | Enkelomättat fett: 3g | Transfett: 0,2g | Kolesterol: 48mg | Natrium: 47mg | Kalium: 103mg | Fiber: 2g | Socker: 14g | Vitamin A: 653IU | Vitamin C: 6mg | Kalcium: 44mg | Järn: 1mg
Dessa näringsvärden hämtas med automatik från en internationell databas och kan därför vara något missvisande ibland.
Har du provat receptet?Nämn @receptskatt.se eller tagga #receptskatt!