Skip to content
Vill du bidra med recept? Skicka in här.

Blåbärskaka

Inga röster än
Skapat: 14 augusti, 2024
Senast ändrat: 17 juli, 2024
Blåbärskaka

Saftig blåbärskaka med smak av lime och toppad med färskostfrosting, så underbart gott!

Att baka i långpanna är väldigt smidigt och perfekt när du vill baka till många. Den här söta och goda blåbärskakan kan bli en riktig succé i höst.

📷 Erika Westerlund Strömmer

Servings: 20
Calories: 243kcal

Utrustning

  • 1 form, 25×35 cm

Ingredienser

Kaka:

Frosting:

Instruktioner

Kaka:

  • Ta fram filmjölken en stund innan du börjar.
  • Smält smöret, låt svalna en stund.
  • Blanda alla torra ingredienser i en bunke.
  • Vispa ägg och socker vitt och pösigt.
  • Rör sedan ner smöret och filmjölken växelvis.
  • Sikta ner de torra ingredienserna, pressa i limesaften och rör sakta ihop till en slät smet.
  • Bred ut smeten i formen och strö över blåbären, tryck ner dem lite i smeten.
  • Grädda på näst nedersta falsen på 180 grader i ca 30-35 minuter eller tills en sticka kommer ut torr. Låt svalna och kallna helt.

Frosting:

  • Vispa det rumsvarma smöret i ca 5 minuter.
  • Tillsätt florsocker och vaniljsocker och vispa krämigt.
  • Vispa sedan ner färskosten till en fluffig frosting.
  • Bred frostingen över kakan och garnera med färska blåbär.

Näringsinnehåll

Kalorier: 243kcal | Carbohydrates: 31g | Protein: 2g | Fat: 13g | Mättat fett: 8g | Fleromättat fett: 1g | Enkelomättat fett: 3g | Transfett: 0,4g | Kolesterol: 36mg | Natrium: 107mg | Kalium: 53mg | Fiber: 1g | Socker: 23g | Vitamin A: 439IU | Vitamin C: 2mg | Kalcium: 24mg | Järn: 1mg
per
Dessa näringsvärden hämtas med automatik från en internationell databas och kan därför vara något missvisande ibland.
Har du provat receptet?Nämn @receptskatt.se eller tagga #receptskatt!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Sätt betyg