Blåbärsmuffins med vaniljkräm
Skapat:
25 februari, 2025
Senast ändrat:
24 februari, 2025

2
Innehåll
Blåbärsmuffins med vaniljkräm är en ljuvlig bakelse där den saftiga muffinsen fylls med en krämig vaniljkräm. Blåbären ger en fräsch och fruktig smak som passar perfekt ihop med den lena och söta vaniljkrämen. Resultatet är en härlig kombination av mjukt, fruktigt och krämigt – en riktig favorit för både stora och små!
Blåbärsmuffins är perfekt till fikastunden!

Total tid: 30 minuter
Servings: 12
Ingredienser
- 2 ägg
- 2 ½ dl strösocker
- 2,5 dl mjölk
- 1 dl rapsolja
- 6 dl vetemjöl
- ½ tsk salt
- 3 tsk bakpulver
- 2 tsk vaniljsocker
- 3 dl blåbär
- vaniljkräm marsansås
Instruktioner
- Värm ugnen till 200 grader.
- Vänd i mjölk och olja.
- Häll ner de torra ingredienserna. Vänd runt till en slät smet.
- Blanda även i blåbären.
- Fördela smeten i en smord muffinsplåt eller muffinsformar.
- Häll vaniljkräm över dina muffins och ställ in i ugnen i 15-20 minuter beroende ugn och storlek.
- Ta ut och låt svalna. Förvara i rumstemperatur eller i frysen!
per
Dessa näringsvärden hämtas med automatik från en internationell databas och kan därför vara något missvisande ibland.
Har du provat receptet?Nämn @receptskatt.se eller tagga #receptskatt!
Fler goda muffins!


