Blåbärspaj med kokos
Skapat:
8 oktober, 2024
Senast ändrat:
7 oktober, 2024

4
Ännu en blåbärspaj för att det är så gott! Den här pajen är en härligt fräsch och smakrik variant av den klassiska versionen. Pajen har nämligen en liten hint av kokos som ger en fin textur och smak som lyfter blåbären. Men om man vill så är det bara att utesluta kokosen om man inte gillar det.
Servera den ljummen med vaniljsås eller glass för en perfekt avslutning på måltiden – det blir aldrig fel med ännu en blåbärspaj!
Fler goda recept med frukt och bär:


Total tid: 30 minuter
Servings: 10 portioner
Ingredienser
Pajdeg:
- 175 gr smör
- 1,5 dl socker
- 3,5 dl mjöl
- 1,5 tsk bakpulver
- 2 tsk vaniljsocker
Fyllning:
- 2 msk socker
- 2 tsk potatismjöl
- 400 gr blåbär
Topping:
- 0,5 pajdeg receptet ovan
- 1 dl kokos
- 0,5 dl havregryn
Instruktioner
Pajdeg:
- Smält smöret och blanda i resterande ingredienser.
- Tryck ut ett tunt lager av degen i en form, lite mer än halva satsen.
- Förgrädda i ca 8-10 minuter.
Fyllning:
- Blanda socker och potatismjöl med blåbären och häll i formen.
Topping:
- Blanda i kokos och havregryn i resterande deg och strö över blåbären.
- Grädda 175-200 grader i ca 25-30 min eller tills den fått fin färg och verkar genomgräddad.
per portion
Dessa näringsvärden hämtas med automatik från en internationell databas och kan därför vara något missvisande ibland.
Har du provat receptet?Nämn @receptskatt.se eller tagga #receptskatt!