Skip to content
Vill du bidra med recept? Skicka in här.

Blåbärsrulltårta

Inga röster än
Skapat: 28 juli, 2024
Senast ändrat: 6 april, 2025
Blåbärsrulltårta

Rulltårta, detta älskade bakverk som går att variera i det oändliga, så gott och går fort att baka!

I blåbärssäsong så är den här blåbärsrulltårtan en favorit som brukar bakas varje år. Den är fylld med en gräddfrosting med blåbärssylt och färska blåbär.

📷 Erika Westerlund Strömmer

Servings: 20
Calories: 115kcal

Ingredienser

Rulltårta:

Fyllning:

Instruktioner

Rulltårta:

  • Vispa ägg och socker vitt och pösigt, ca 5-6 minuter.
  • Blanda de torra ingredienserna i en bunke. Sikta ner det i äggblandningen, tillsätt mjölk och citronskal. Vänd runt till en jämn smet.
  • Häll smeten i en långpanna klädd med bakplåtspapper och bred ut den jämnt.
  • Grädda på 225 grader i ca 5-7 minuter.
  • Strö socker över botten och vänd sedan upp på ett nytt bakplåtspapper. Låt kallna helt under en duk.

Fyllning:

Näringsinnehåll

Kalorier: 115kcal | Carbohydrates: 13g | Protein: 2g | Fat: 6g | Mättat fett: 4g | Fleromättat fett: 0,4g | Enkelomättat fett: 2g | Transfett: 0,003g | Kolesterol: 41mg | Natrium: 30mg | Kalium: 49mg | Fiber: 0,3g | Socker: 8g | Vitamin A: 256IU | Vitamin C: 1mg | Kalcium: 21mg | Järn: 0,4mg
per
Dessa näringsvärden hämtas med automatik från en internationell databas och kan därför vara något missvisande ibland.
Har du provat receptet?Nämn @receptskatt.se eller tagga #receptskatt!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Sätt betyg