Blåbärsrulltårta
Skapat:
28 juli, 2024
Senast ändrat:
6 april, 2025

0
Rulltårta, detta älskade bakverk som går att variera i det oändliga, så gott och går fort att baka!
I blåbärssäsong så är den här blåbärsrulltårtan en favorit som brukar bakas varje år. Den är fylld med en gräddfrosting med blåbärssylt och färska blåbär.



📷 Erika Westerlund Strömmer
Servings: 20
Calories: 115kcal
Ingredienser
Rulltårta:
- 3 ägg
- 1,5 dl socker
- 90 gr vetemjöl
- 30 gr potatismjöl
- 1 tsk vaniljsocker
- 1 tsk bakpulver
- 0,5 dl mjölk
- 1 citron finrivet skal
Fyllning:
- 100 gr färskost
- 2 dl grädde
- 1,5 tsk vaniljsocker
- ca 1-1,5 dl blåbärssylt
- Färska blåbär
Instruktioner
Rulltårta:
- Blanda de torra ingredienserna i en bunke. Sikta ner det i äggblandningen, tillsätt mjölk och citronskal. Vänd runt till en jämn smet.
- Häll smeten i en långpanna klädd med bakplåtspapper och bred ut den jämnt.
- Grädda på 225 grader i ca 5-7 minuter.
- Strö socker över botten och vänd sedan upp på ett nytt bakplåtspapper. Låt kallna helt under en duk.
Näringsinnehåll
Kalorier: 115kcal | Carbohydrates: 13g | Protein: 2g | Fat: 6g | Mättat fett: 4g | Fleromättat fett: 0,4g | Enkelomättat fett: 2g | Transfett: 0,003g | Kolesterol: 41mg | Natrium: 30mg | Kalium: 49mg | Fiber: 0,3g | Socker: 8g | Vitamin A: 256IU | Vitamin C: 1mg | Kalcium: 21mg | Järn: 0,4mg
Dessa näringsvärden hämtas med automatik från en internationell databas och kan därför vara något missvisande ibland.
Har du provat receptet?Nämn @receptskatt.se eller tagga #receptskatt!