Go Back
+ servings
En skiva blåbärsrulltårta med grädde och blåbär på en vit tallrik.
Print
Inga röster än

Blåbärsrulltårta

Rulltårta är alltid en riktig favorit då det går snabbt och enkelt att baka.
Active Time30 minuter
Måltid: Efterrätt, Efterrätter, Fika
Kök: Skandinaviskt
Keyword: baka i långpanna, desserter, långpanna, mjuk kaka, mjuka kakor, rulltårta, sommarfika, sommartårta, tårta
Yield: 20
Calories: 115kcal

Materials

Rulltårta:

  • 3 ägg
  • 1,5 dl socker
  • 90 gr vetemjöl
  • 30 gr potatismjöl
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1 tsk bakpulver
  • 0,5 dl mjölk
  • 1 citron finrivet skal

Fyllning:

  • 100 gr färskost
  • 2 dl grädde
  • 1,5 tsk vaniljsocker
  • ca 1-1,5 dl blåbärssylt
  • Färska blåbär

Instruktioner

Rulltårta:

  • Vispa ägg och socker vitt och pösigt, ca 5-6 minuter.
  • Blanda de torra ingredienserna i en bunke. Sikta ner det i äggblandningen, tillsätt mjölk och citronskal. Vänd runt till en jämn smet.
  • Häll smeten i en långpanna klädd med bakplåtspapper och bred ut den jämnt.
  • Grädda på 225 grader i ca 5-7 minuter.
  • Strö socker över botten och vänd sedan upp på ett nytt bakplåtspapper. Låt kallna helt under en duk.

Fyllning:

  • Vispa ihop färskost, grädde och vaniljsocker fluffigt.
  • Vänd ner sylten och bred sedan över botten.
  • Strö över blåbär.
  • Rulla ihop rulltårtan och låt den sätta sig.
  • Spritsa lite grädde och strö över lite mer blåbär innan servering.

Nutrition

Kalorier: 115kcal | Carbohydrates: 13g | Protein: 2g | Fat: 6g | Mättat fett: 4g | Fleromättat fett: 0,4g | Enkelomättat fett: 2g | Transfett: 0,003g | Kolesterol: 41mg | Natrium: 30mg | Kalium: 49mg | Fiber: 0,3g | Socker: 8g | Vitamin A: 256IU | Vitamin C: 1mg | Kalcium: 21mg | Järn: 0,4mg