Skip to content
Vill du bidra med recept? Skicka in här.

Blåmusselsoppa med basilika

Inga röster än
Skapat: 25 oktober, 2024
Senast ändrat: 24 oktober, 2024
Blåmusselsoppa med basilika

Blåmusselsoppa med basilika är en smakrik och aromatisk soppa som passar perfekt till både förrätt och huvudrätt.

De färska blåmusslorna kokas i vitt vin och grädde, tillsammans med lök, vitlök och lite citron för en härlig balans mellan sälta och syra. Basen får en extra fräsch och kryddig touch av färsk basilika, som lyfter smakerna till nya höjder.

Servera soppan med ett gott bröd att doppa i den smakrika buljongen. En elegant och enkel rätt som känns lyxig och passar bra till middagsbjudningar eller en mysig helgmiddag!

Fler goda maträtter:

Blåmusselsoppa med basilika | Receptskatt
Blåmusselsoppa med basilika 6
Total tid: 49 minuter
Servings: 2 portioner

Ingredienser

Instruktioner

  • Skölj musslorna ordentligt i rinnande kallt vatten. Släng skadade skal, och skal som inte stänger sig om du “knackar” på dem.
  • Finhacka och fräs lök och vitlök i olivolja i en rymlig kastrull. Tillsätt musslor och vitt vin. Lägg på lock och ånga tills skalen öppnar sig. Släng alla skal som inte öppnat sig.
  • Sila ner fonden i en ny kastrull och ta ut köttet ur musslorna. Spara några hela till dekoration.
  • Tillsätt grädde i fonden och låt koka upp. Vispa i smör och grovhackad basilika och kör soppan med stavmixer tills den skummar ordentligt. Krydda med salt och peppar.
  • Blanda i musslorna och soppan är klar att serveras.
  • Garnera med salladslök och ett par hela musslor i skal.
  • Smaka eventuellt av med lite chiliflakes.
per portion
Dessa näringsvärden hämtas med automatik från en internationell databas och kan därför vara något missvisande ibland.
Har du provat receptet?Nämn @receptskatt.se eller tagga #receptskatt!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Sätt betyg