Blåmusselsoppa med basilika
Skapat:
25 oktober, 2024
Senast ändrat:
24 oktober, 2024

0
Innehåll
Blåmusselsoppa med basilika är en smakrik och aromatisk soppa som passar perfekt till både förrätt och huvudrätt.
De färska blåmusslorna kokas i vitt vin och grädde, tillsammans med lök, vitlök och lite citron för en härlig balans mellan sälta och syra. Basen får en extra fräsch och kryddig touch av färsk basilika, som lyfter smakerna till nya höjder.
Servera soppan med ett gott bröd att doppa i den smakrika buljongen. En elegant och enkel rätt som känns lyxig och passar bra till middagsbjudningar eller en mysig helgmiddag!
Fler goda maträtter:

Total tid: 49 minuter
Servings: 2 portioner
Ingredienser
- 1 kg musslor
- 2 schalottenlökar
- 3 klyfta vitlök
- 2 msk olivolja
- 1.5 dl torrt vitt vin
- 1.5 dl grädde
- 1 msk smör
- 1 dl basilikablad
- salladslök till garnering
- chiliflakes
Instruktioner
- Skölj musslorna ordentligt i rinnande kallt vatten. Släng skadade skal, och skal som inte stänger sig om du “knackar” på dem.
- Sila ner fonden i en ny kastrull och ta ut köttet ur musslorna. Spara några hela till dekoration.
- Blanda i musslorna och soppan är klar att serveras.
- Garnera med salladslök och ett par hela musslor i skal.
- Smaka eventuellt av med lite chiliflakes.
per portion
Dessa näringsvärden hämtas med automatik från en internationell databas och kan därför vara något missvisande ibland.
Har du provat receptet?Nämn @receptskatt.se eller tagga #receptskatt!