Skip to content
Vill du bidra med recept? Skicka in här.

Bolognese

Inga röster än
Skapat: 20 maj, 2025
Senast ändrat: 21 maj, 2025
Bolognese

Min bästa bolognese – mustig, enkel och alltid lika uppskattad

Det här är min go-to när jag vill laga något rejält, tröstande och riktigt gott. En klassisk bolognese som får puttra länge för att utveckla djupa smaker. Riven morot och örter ger den fyllighet och balans, och en skvätt vin tar det hela till en ny nivå. Perfekt både till vardagspasta och helgmiddag med vitlöksbröd.

Tips & variationer

✅ Låt den gärna koka i 2–3 timmar om du har tid, smaken blir bara bättre
✅ Byt ut nötfärsen mot blandfärs eller lammfärs för variation
✅ En sked tomatpuré kan ge ännu mer djup i smaken
✅ Jag gillar att riva ner lite parmesan i såsen precis innan servering
✅ Servera gärna med färsk pasta, men den är också magisk i lasagne eller med gnocchi

Fler goda pastarätter

Klicka på bilderna för att komma till respektive recept.

Video

@ssuljevic Veckans matlådor består av en bolognese som har fått puttra LÄNGE 🤤 toppade tallriken med hårdost från allerum istället för parmesan 🫶🏻 Kommentera gärna om ni vill ha recept 🥰 I samarbete med @Smakbox. #foodtok #pasta #dinner #dinnerideas #middag #matlåda #lunch #bolognese #fyp #muttinordics #allerumostar #skånemejerier #muttipomodoro #smakaskillnaden ♬ original sound – ˚꩜ .ᐟ Emma 🎞️
Total tid: 2 timmar
Servings: 6 portioner

Ingredienser

Instruktioner

  • Bryn lök och vitlök i olivolja.
  • Tillsätt riven morot och låt fräsa i ca 4 minuter.
  • Häll i köttfärsen och bryn tills den fått färg.
  • Tillsätt salt, peppar, krossade tomater (jag häller alltid vatten i burken för att få ut allt som är kvar), lagerblad, basilika och oregano.
  • Tillsätt vinet.
  • Låt puttra i minst 1,5 timme på svag värme.
  • Tillsätt vatten om det skulle behövas.
per portion
Dessa näringsvärden hämtas med automatik från en internationell databas och kan därför vara något missvisande ibland.
Har du provat receptet?Nämn @receptskatt.se eller tagga #receptskatt!