Go Back
+ servings
En tallrik med pasta och bolognesesås, toppad med parmesan och basilika.
Print
Inga röster än

Bolognese

En god bolognese som fått puttra länge, perfekt 😍
Total tid2 timmar
Måltid: Huvudrätt, Pasta
Kök: Italian
Keyword: huvudrätt, långkok, lättlagad vardagsmat, vardagsmat
Yield: 6 portioner

Materials

  • 2 gula lökar hackade
  • 2-3 klyftor vitlök
  • olivolja
  • 1 morot riven
  • 500 g nötfärs
  • 2 burkar polpa från mutti
  • 3 lagerblad
  • 1 kruka färsk basilika
  • oregano
  • 250 g rött vin eller matlagningsvin
  • salt
  • peppar

Instruktioner

  • Bryn lök och vitlök i olivolja.
  • Tillsätt riven morot och låt fräsa i ca 4 minuter.
  • Häll i köttfärsen och bryn tills den fått färg.
  • Tillsätt salt, peppar, krossade tomater (jag häller alltid vatten i burken för att få ut allt som är kvar), lagerblad, basilika och oregano.
  • Tillsätt vinet.
  • Låt puttra i minst 1,5 timme på svag värme.
  • Tillsätt vatten om det skulle behövas.

Video

@ssuljevic Veckans matlådor består av en bolognese som har fått puttra LÄNGE 🤤 toppade tallriken med hårdost från allerum istället för parmesan 🫶🏻 Kommentera gärna om ni vill ha recept 🥰 I samarbete med @Smakbox. #foodtok #pasta #dinner #dinnerideas #middag #matlåda #lunch #bolognese #fyp #muttinordics #allerumostar #skånemejerier #muttipomodoro #smakaskillnaden ♬ original sound - ˚꩜ .ᐟ Emma 🎞️