Skip to content
Vill du bidra med recept? Skicka in här.

Bönbrownie

Inga röster än
Skapat: 7 mars, 2025
Senast ändrat: 10 mars, 2025
Bönbrownie

Bönbrownie är en chokladig och saftig kaka som du gör med bönor istället för mjöl! Den är både smart och god, och passar hela familjen. Hemligheten är att du använder svarta bönor som bas, vilket gör den både nyttig och glutenfri. Den är enkel att göra och smakar supergott, nästan som en vanlig brownie, men med en överraskande ingrediens – bönor!

Total tid: 40 minuter
Servings: 5
Calories: 367kcal

Ingredienser

Instruktioner

  • Sätt ugnen på 175 grader varmluft.
  • Skölj bönorna och mixa med de urkärnade dadlarna till en jämn smet med en stavmixer eller i en blender.
  • Smält chokladen och vispa sedan kokosolja, ägg och den smälta chokladen i en skål. (Chokladen ska svalna något innan den blandas med äggen så de inte koagulerar).
  • Rör ner kakao, honung, chiafrön, bakpulver, vaniljpulver och blanda sist ner de mixade bönorna och dadlarna. Blanda till en jämn smet.
  • Klä en lite mindre ugnsform med höga kanter med bakplåtspapper och häll i smeten.
  • Grädda i ugnen ca 20-30 minuter beroende på hur kladdig du vill ha den. Låt svalna innan du serverar.

Anteckning

Glutenfri.

Näringsinnehåll

Kalorier: 367kcal | Carbohydrates: 25g | Protein: 6g | Fat: 29g | Mättat fett: 22g | Fleromättat fett: 1g | Enkelomättat fett: 4g | Transfett: 0,01g | Kolesterol: 2mg | Natrium: 339mg | Kalium: 405mg | Fiber: 8g | Socker: 6g | Vitamin A: 13IU | Vitamin C: 2mg | Kalcium: 69mg | Järn: 4mg
per
Dessa näringsvärden hämtas med automatik från en internationell databas och kan därför vara något missvisande ibland.
Har du provat receptet?Nämn @receptskatt.se eller tagga #receptskatt!

Fler goda brownierecept!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Sätt betyg