Go Back
+ servings
En skiva av en chokladbrownie med nötter, delad på en bakplåt.
Print
Inga röster än

Bönbrownie

BÖNBROWNIE. Här kommer receptet på den här kladdiga skapelsen. Så enkel att göra och visst är dessa steg-för-steg-videor ganska mysiga ändå? Jag gillar själv att se dem innan jag testar något nytt så jag vet att jag inte tar mig vatten över huvudet. Låt oss!
Förberedelser20 minuter
Active Time20 minuter
Total tid40 minuter
Måltid: Bakning
Kök: Skandinaviskt
Keyword: brownie, kladdig brownie, mjuk kaka, mjuka kakor
Yield: 5
Calories: 367kcal

Materials

  • 380 g svarta bönor
  • 10 st färska dadlar urkärnade
  • 100 g mörk choklad
  • 1 dl kokosolja kallpressad
  • 2 st ägg
  • 4 msk kakao
  • 2 msk flytande honung
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 tsk vaniljpulver
  • salt
  • 2 msk chiafrön

Instruktioner

  • Sätt ugnen på 175 grader varmluft.
  • Skölj bönorna och mixa med de urkärnade dadlarna till en jämn smet med en stavmixer eller i en blender.
  • Smält chokladen och vispa sedan kokosolja, ägg och den smälta chokladen i en skål. (Chokladen ska svalna något innan den blandas med äggen så de inte koagulerar).
  • Rör ner kakao, honung, chiafrön, bakpulver, vaniljpulver och blanda sist ner de mixade bönorna och dadlarna. Blanda till en jämn smet.
  • Klä en lite mindre ugnsform med höga kanter med bakplåtspapper och häll i smeten.
  • Grädda i ugnen ca 20-30 minuter beroende på hur kladdig du vill ha den. Låt svalna innan du serverar.

Anteckning

Glutenfri.

Nutrition

Kalorier: 367kcal | Carbohydrates: 25g | Protein: 6g | Fat: 29g | Mättat fett: 22g | Fleromättat fett: 1g | Enkelomättat fett: 4g | Transfett: 0,01g | Kolesterol: 2mg | Natrium: 339mg | Kalium: 405mg | Fiber: 8g | Socker: 6g | Vitamin A: 13IU | Vitamin C: 2mg | Kalcium: 69mg | Järn: 4mg