Brookies
Skapat:
15 oktober, 2024
Senast ändrat:
14 oktober, 2024

0
Brookies är en härlig hybrid mellan brownies och cookies – den perfekta kombinationen för chokladälskare! Den undre delen består av en fudgy, rik brownie, medan den övre delen är ett lager av sega chocolate chip cookies. Resultatet blir en lyxig och dekadent kaka med både en mjuk och kladdig textur från brownien och en knaprig, söt topping från kakdegen. Brookies är enkla att baka och ger det bästa av två världar i varje tugga! Perfekta som fika eller efterrätt när du vill ha något extra gott.
Fler goda brownierecept:

Total tid: 1 timme 10 minuter
Servings: 12 -15 bitar
Ingredienser
Kakdeg:
- 100 g smör
- 90 g farinsocker
- 60 g strösocker 2/3 dl
- 1 ägg
- 1 äggula
- ½ tsk vaniljpasta 1 tsk vaniljsocker
- 180 g vetemjöl 3 dl
- ½ tsk salt
- ½ tsk bikarbonat
- ½ tsk bakpulver
- 100 g mörk choklad
Instruktioner
Kakdeg:
Brownie:
- Sätt ugnen på 175° vanlig ugn och klä en form som är 20×20 cm med bakplåtspapper.
- Smält smöret, ställ åt sidan för att svalna.
- Vänd ner smöret i äggvispet och sikta sedan ner övriga torra ingredienser.
- Bred ut hälften av smeten i formen och lägg sedan på hälften av kakdegen som ett nästan kavlat lager, upprepa med ytterligare ett lager browniesmet och sist kakdeg. Strö över flingsalt och grädda mitt i ugnen i ca 35-45 minuter. Låt svalna helt, gärna i kylskåp över natten, innan du skär upp.
per -15 bitar
Dessa näringsvärden hämtas med automatik från en internationell databas och kan därför vara något missvisande ibland.
Har du provat receptet?Nämn @receptskatt.se eller tagga #receptskatt!