Skip to content
Vill du bidra med recept? Skicka in här.

Brookies

Inga röster än
Skapat: 15 oktober, 2024
Senast ändrat: 14 oktober, 2024
Brookies

Brookies är en härlig hybrid mellan brownies och cookies – den perfekta kombinationen för chokladälskare! Den undre delen består av en fudgy, rik brownie, medan den övre delen är ett lager av sega chocolate chip cookies. Resultatet blir en lyxig och dekadent kaka med både en mjuk och kladdig textur från brownien och en knaprig, söt topping från kakdegen. Brookies är enkla att baka och ger det bästa av två världar i varje tugga! Perfekta som fika eller efterrätt när du vill ha något extra gott.

Fler goda brownierecept:

Brookies | Receptskatt
Brookies 6
Total tid: 1 timme 10 minuter
Servings: 12 -15 bitar

Ingredienser

Kakdeg:

Brownie:

Instruktioner

Kakdeg:

  • Smält och bryn smöret i en kastrull på medelhög-hög värme under handvispning till en mörkare färg och mer nötig doft.
  • Blanda ner allt socker.
  • Tillsätt sedan ägg, äggula och vaniljpasta.
  • Vänd sedan ner mjöl, bikarbonat och salt.
  • Hacka chokladen och vänd ihop med degen. Ställ åt sidan.

Brownie:

  • Sätt ugnen på 175° vanlig ugn och klä en form som är 20×20 cm med bakplåtspapper.
  • Smält smöret, ställ åt sidan för att svalna.
  • Vispa ägg och socker ljust och fluffigt.
  • Vänd ner smöret i äggvispet och sikta sedan ner övriga torra ingredienser.
  • Bred ut hälften av smeten i formen och lägg sedan på hälften av kakdegen som ett nästan kavlat lager, upprepa med ytterligare ett lager browniesmet och sist kakdeg. Strö över flingsalt och grädda mitt i ugnen i ca 35-45 minuter. Låt svalna helt, gärna i kylskåp över natten, innan du skär upp.
per -15 bitar
Dessa näringsvärden hämtas med automatik från en internationell databas och kan därför vara något missvisande ibland.
Har du provat receptet?Nämn @receptskatt.se eller tagga #receptskatt!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Sätt betyg