Go Back
+ servings
En hand som håller en bit brookie med choklad och kakdeg, med en mjuk insida.
Print
Inga röster än

Brookies

En fudge brownie som toppas med ett krispigt chocolate chip cookie-lager är precis så gott som det låter. Det bästa av två världar helt enkelt! Dessutom riktigt enkla!
Total tid1 timme 10 minuter
Måltid: Bakning, Bakverk & kakor, Brownie, Choklad, Dessert, Efterrätt, Efterrätter, Efterrätter/desserter, Fika, Kladdkaka
Kök: Amerikanskt
Keyword: brownie, fika
Yield: 12 -15 bitar

Materials

Kakdeg:

  • 100 g smör
  • 90 g farinsocker
  • 60 g strösocker 2/3 dl
  • 1 ägg
  • 1 äggula
  • ½ tsk vaniljpasta 1 tsk vaniljsocker
  • 180 g vetemjöl 3 dl
  • ½ tsk salt
  • ½ tsk bikarbonat
  • ½ tsk bakpulver
  • 100 g mörk choklad

Brownie:

  • 170 g smör
  • 225 g strösocker 2,5 dl
  • 30 g ljust muscovadosocker nästan 0,5 dl
  • 0,5 tsk salt
  • 3 ägg
  • 1 msk kaffe valfritt
  • 70 g vetemjöl drygt 1 dl
  • 50 g kakao 1,25 dl

Instruktioner

Kakdeg:

  • Smält och bryn smöret i en kastrull på medelhög-hög värme under handvispning till en mörkare färg och mer nötig doft.
  • Blanda ner allt socker.
  • Tillsätt sedan ägg, äggula och vaniljpasta.
  • Vänd sedan ner mjöl, bikarbonat och salt.
  • Hacka chokladen och vänd ihop med degen. Ställ åt sidan.

Brownie:

  • Sätt ugnen på 175° vanlig ugn och klä en form som är 20×20 cm med bakplåtspapper.
  • Smält smöret, ställ åt sidan för att svalna.
  • Vispa ägg och socker ljust och fluffigt.
  • Vänd ner smöret i äggvispet och sikta sedan ner övriga torra ingredienser.
  • Bred ut hälften av smeten i formen och lägg sedan på hälften av kakdegen som ett nästan kavlat lager, upprepa med ytterligare ett lager browniesmet och sist kakdeg. Strö över flingsalt och grädda mitt i ugnen i ca 35-45 minuter. Låt svalna helt, gärna i kylskåp över natten, innan du skär upp.