Brownie i glas

Festlig och snabb brownie i glas
Enkel dessert som imponerar och som dessutom är perfekt att förbereda i god tid! Här varvade jag kladdig brownie med glass och färska jordgubbar i glas för en ljuvlig och snygg servering.
Brownie + glass + jordgubbar = en riktig fullträff för både öga och smaklökar.
Tips & variationer
✅ Byt jordgubbar mot hallon, blåbär eller passionsfrukt
✅ Använd chokladglass, vaniljglass eller varför inte salt karamell?
✅ Ringla över chokladsås eller kolasås för extra lyx
✅ Toppa med krossade nötter eller kaksmulor för crunch
✅ För en vuxnare smak så tillsätt en skvätt espresso i brownien
Fler goda desserter i glas
Klicka på bilderna för att komma till respektive recept.



Ingredienser
Brownie:
- 100 g smör
- 1 ½ dl strösocker
- ½ dl farinsocker
- 1 tsk vaniljsocker
- ½ tsk salt
- 2 ½ dl vetemjöl
- 2 ägg
- ½ dl kakao
Topping:
- glass
- jordgubbar
Instruktioner
Brownie:
- Sätt ugnen på 180 grader.
- Smält smöret i en kastrull och dra sedan bort kastrullen från värmen.
- Rör ner vetemjölet till en deg.
- Knäck ner äggen och blanda till en slät smet.
- Tillsätt slutligen kakao.
- Häll smeten i en form och grädda i 10 minuter. Kakan ska vara fast i kanterna och kladdig i mitten.
- Ta ut låt svalna.
Servering:
- Dela brownien i bitar.
- Varva brownie med glass och hackade jordgubbar i glas.
