Skip to content
Vill du bidra med recept? Skicka in här.

Brownie med brynt smör och mascarponekräm

Inga röster än
Skapat: 24 februari, 2025
Senast ändrat: 24 februari, 2025
Brownie med brynt smör och mascarponekräm

Brownie med brynt smör är en supergod och festlig kaka som hela familjen kommer att älska!

Brownien bakas i långpanna eller annan stor form, vilket gör den enkel att baka och perfekt för större sällskap.

Brynt smör ger en härlig nötaktig smak som gör kakan extra lyxig. Toppad med en len mascarponekräm gör brownien ännu godare. Perfekt när du vill göra något snabbt, men ändå imponerande och smakfullt!

Brownie med brynt smör och mascarponekräm | Receptskatt
Brownie med brynt smör och mascarponekräm 12
Total tid: 1 timme
Servings: 15

Ingredienser

Mascarponekräm:

Instruktioner

  • Sätt ugnen på 175 grader.
  • Värm upp smöret i en kastrull på hög värme. Vispa med handvisp när det börjar puttra så att det inte bränns. När smöret fått en gyllenbrun färg och har en knäckig/söt doft är det klart.
  • Blanda sedan ihop det brynta smör med kakaon.
  • Rör ihop ägg och socker i en annan bunke.
  • Vänd sedan ner kakaoblandningen och övriga ingredienser i äggsmeten. Blanda dock ihop mjöl och bakpulver innan du tillsätter det.
  • Bred ut smeten i en ugnssäker form och grädda i ca. 20-25 minuter.
  • Låt kakan svalna innan du toppar med mascarponekrämen. Strö även gärna över frystorkade jordgubbar.

Mascarponekräm:

  • Vispa grädden fluffig.
  • Häll i resten av ingredienserna och vispa lite till.
  • Kyl gärna mascarponekrämen en stund i kylen innan du häller upp den i en spritspåse (om du vill) och spritsar den på brownien.
per
Dessa näringsvärden hämtas med automatik från en internationell databas och kan därför vara något missvisande ibland.
Har du provat receptet?Nämn @receptskatt.se eller tagga #receptskatt!

Fler goda brownierecept!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Sätt betyg