Go Back
+ servings
Brownies toppade med vispad grädde och krossade frysta hallon på en bakplåt.
Print
Inga röster än

Brownies med brynt smör och en mascarponekräm

Väldigt goda brownies att laga när sötsuget kickar in!
Total tid1 timme
Måltid: Choklad, Efterrätt, Efterrätter, Efterrätter/desserter, Fika, godsaker
Kök: Skandinaviskt
Keyword: brownie, fika, fikadags, gofika, kladdig brownie
Yield: 15

Materials

  • 250 g smör brynt
  • 2 dl kakao
  • 4 st ägg
  • 4 ½ dl socker
  • 1 msk mörk sirap
  • ½ tsk salt
  • 1 tsk vaniljpulver
  • 3 dl mjöl
  • ½ tsk bakpulver

Mascarponekräm:

  • 250 g mascarpone
  • 2 dl vispgrädde
  • ½ dl florsocker
  • 1 tesked vaniljsocker

Instruktioner

  • Sätt ugnen på 175 grader.
  • Värm upp smöret i en kastrull på hög värme. Vispa med handvisp när det börjar puttra så att det inte bränns. När smöret fått en gyllenbrun färg och har en knäckig/söt doft är det klart.
  • Blanda sedan ihop det brynta smör med kakaon.
  • Rör ihop ägg och socker i en annan bunke.
  • Vänd sedan ner kakaoblandningen och övriga ingredienser i äggsmeten. Blanda dock ihop mjöl och bakpulver innan du tillsätter det.
  • Bred ut smeten i en ugnssäker form och grädda i ca. 20-25 minuter.
  • Låt kakan svalna innan du toppar med mascarponekrämen. Strö även gärna över frystorkade jordgubbar.

Mascarponekräm:

  • Vispa grädden fluffig.
  • Häll i resten av ingredienserna och vispa lite till.
  • Kyl gärna mascarponekrämen en stund i kylen innan du häller upp den i en spritspåse (om du vill) och spritsar den på brownien.