Värm upp smöret i en kastrull på hög värme. Vispa med handvisp när det börjar puttra så att det inte bränns. När smöret fått en gyllenbrun färg och har en knäckig/söt doft är det klart.
Blanda sedan ihop det brynta smör med kakaon.
Rör ihop ägg och socker i en annan bunke.
Vänd sedan ner kakaoblandningen och övriga ingredienser i äggsmeten. Blanda dock ihop mjöl och bakpulver innan du tillsätter det.
Bred ut smeten i en ugnssäker form och grädda i ca. 20-25 minuter.
Låt kakan svalna innan du toppar med mascarponekrämen. Strö även gärna över frystorkade jordgubbar.
Mascarponekräm:
Vispa grädden fluffig.
Häll i resten av ingredienserna och vispa lite till.
Kyl gärna mascarponekrämen en stund i kylen innan du häller upp den i en spritspåse (om du vill) och spritsar den på brownien.